Vězeňská služba: Rozšíření ubytovacích kapacit ve Věznici Odolov

03.07.2022 16:22 | Tisková zpráva

Ubytovací kapacity Věznice Odolov se rozšířily o 30 nových míst v nové, samostatně stojící budově. Jedná se o modulární stavbu složenou z 16ti propojených obytných buněk. Vybudování nových ubytovacích prostor trvalo necelý rok.

Vězeňská služba: Rozšíření ubytovacích kapacit ve Věznici Odolov
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Stavba je patrová, v přízemí se nachází šest ložnic, v každé budou umístěni tři odsouzení. Další místnost je koncipována jako kancelář vychovatele. V prvním patře jsou čtyři ložnice, opět každá pro tři osoby. Odsouzení tu budou mít k dispozici i společnou kuchyňku a kulturní místnost. Ložnice jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením včetně sprchy.

Nové ubytovací kapacity jsou určeny pro 30 odsouzených zařazených do výkonu trestu odnětí svobody ve věznici typu ostraha se středním stupněm zabezpečení. Do nové ubytovny budou odsouzení umístěni po pečlivém uvážení, primárně se bude jednat o pracovně zařazené. „Takto pojaté ubytování odsouzených odpovídá moderním trendům vězeňství,“ říká ředitel věznice plk. Daniel Vinkler.

Věznice Odolov se řadí mezi novější věznice v České republice. Nachází se v Podkrkonoší nedaleko Trutnova, v areálu bývalého černouhelného dolu. Proslavila se svoji úspěšnou dřevomodelářskou dílnou, ve které odsouzení opravili již stovky hudebních nástrojů a vyrobili desítky nových. Xylofony, houslemi, violami nebo třeba kytarami se zabývají už více než 20 let. Většina restaurovaných či nově vyrobených nástrojů míří mezi děti do hudebních škol. V letošním roce se věznice zapojila do projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu s názvem Kdyby tisíc klarinetů, který rozděluje darované nástroje potřebným mladým hudebníkům.

První odsouzení nastoupili do výkonu trestu v odolovské věznici v roce 1993. Věznice je určena pro muže starší 18 let, zařazené do věznice s ostrahou, u nichž byl stanoven nízký a střední stupeň zabezpečení. Ubytování je v ložnicích s možností volného pohybu po ubytovně. Kapacita věznice byla otevřením nových ubytovacích prostor navýšena na 325 míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…