Vězeňská služba: Skončil druhý běh biblického restorativního programu - Vězňova cesta

17.05.2023 19:02 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 27. dubna slavnostně zakončilo druhý běh programu Vězňova cesta deset absolventů. Za přítomnosti národního koordinátora projektu Františka Marka Míčka převzali příslušné certifikáty a tlumočili osobní pozitivní přínos z kurzu. První kurz se konal loni na podzim a jeho zakončení byla účastna dokonce celoevropská projektová koordinátorka Cristine Ursachila a rovněž Richard Routa, který zastupoval pana ředitele věznice.

Vězeňská služba: Skončil druhý běh biblického restorativního programu - Vězňova cesta
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Věznice Plzeň se tak zařadila mezi desítku českých věznic, kde je program pod vedením převážně vězeňských kaplanů od roku 2019 realizován. Skupinový kurz pro 12 adeptů trvá devět týdnů s časovou dotací 90-150 minut na lekci. Tento restorativní program na základě interaktivního studia Markova evangelia odsouzeným ukazuje, že i pro ně existuje jiná cesta. Je to počátek procesu, jak změnit svoje vnímání sebe, jiných i Boha. Vězněné osoby jsou motivovány k proměně života bez násilí a jiného kriminálního chování, jdou cestou k vnitřnímu uzdravení a odpovědnému postoji k reintegraci do společnosti. Tedy i ke snížení recidivy, což je jedna z priorit českého justičního systému. 

Vězňovu cestu (The Prisoners Journey) do České republiky přináší nezisková organizace Mezinárodní vězeňské společenství. Prison Fellowship International byla založena roku 1973 . Dnes je to největší mezinárodní dobrovolnická organizace působící přibližně ve 120 zemích světa, je známa celou řadou efektivních programů pro vězněné osoby i jejich rodiny v rámci vězeňské i postpenitenciární služby. Podrobnější informace lze získat v posledním čísle Českého vězeňství (2/2022, str. 26) a webových stránkách ZDE.  

Blažej Pelán, kaplan

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…