Vězeňská služba: Součinnostní cvičení

10.06.2022 7:29 | Tisková zpráva

Příslušníci zásahových jednotek z Věznice Pardubice, Odolov a Jiřice se zúčastnili součinnostního cvičení s ostatními ozbrojenými sbory České republiky a nejen s nimi. Cvičení se konalo na letišti ve Starém Máteřově.

Vězeňská služba: Součinnostní cvičení
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Celý týden probíhal pod vedením vojenské policie certifikační kurz instruktorů ve zvládání davu CRC (Crowd Riot Control). Jelikož nejen pro vojenskou policii, ale i pro další ozbrojené složky, je nutné takové situace umět zvládnout, akceptovala VS ČR nabídku vojenské policie této akce se jeden den aktivně zúčastnit a společně s ostatními sbory absolvovat nácvik.  

Příslušníci ENO Věznice Pardubice, Odolov a Jiřice, Armády ČR (14. pluk logistické podpory, letištní hasičská jednotka, 24. základna dopravního letectva), Policie ČR, Městské policie Jaroměř, Ochranné služby PČR, Speciální pořádkové jednotky PČR, Centra vojenské kynologie Chotyně, a další účastníci předvedli svoji připravenost při různých hromadných zákrocích, specifické postupy při praktickém nácviku zásahů a jejich vzájemnou komunikaci. Zvládnout zabarikádovaný dav v budově (např. vyčištění squatu, odsouzení na ubytovně), ve volném prostoru či v autobuse, to byla celodenní náplň simulovaných hromadných vystoupení. Se zvládnutím davu byla určitě velkou pomocí nejen jízdní policie, ale i psovodi a jejich svěřenci. Příslušníci si vyzkoušeli i zrychlený přesun při akutním volání o pomoc již zakročujícím příslušníkům a vystupování z vrtulníku za stálého pohybu rotoru.

Děkujeme vojenské polici, že nám umožnili se takové akce zúčastnit. Bylo to přínosné pro všechny zúčastněné strany.     

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…