Vězeňská služba podepsala s Českým helsinským výborem společné memorandum

27.07.2022 14:12 | Tisková zpráva

Vězeňská služba ČR a Český helsinský výbor podepsali memorandum, které se týká společného zájmu na podpoře ochrany ústavnosti a zákonnosti v podmínkách výkonu trestu odnětí svobody, výkonu vazby a výkonu zabezpečovací detence. Cílem tohoto memoranda je vytvořit podmínky ČHV pro zjištění objektivního stavu českého vězeňství zejména s důrazem na stav dodržování lidských práv odsouzených, obviněných a chovanců, soulad s Evropskými vězeňskými pravidly a pro případnou spolupráci při eliminaci systémových rizik v dané oblasti.

Vězeňská služba podepsala s Českým helsinským výborem společné memorandum
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Již na začátku tohoto roku se uskutečnilo setkání generálního ředitele VS Simona Michailidise a předsedy Českého helsinského výboru Václava Vlka k aktuálním tématům spolupráce VS ČR a ČHV, kdy mj. prodiskutovali možnosti a podmínky návštěv a monitoringu dobrovolníků výboru ve věznicích, což je součástí právě podepsaného memoranda. Představitelé obou institucí diskutovali také o současné situaci v oblasti podpory rozvoje odborného zacházení s vězněnými osobami a vzdělávání odborných pracovníků ve vězeňství.

Český helsinský výbor, původně Československý helsinský výbor, byl založen v listopadu roku 1988, aby vedle občanské iniciativy zvané Charta 77 a Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných sledoval dodržování a porušování lidských práv v tehdejší ČSSR. V současné době má ČHV 50 členů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…