Víkend bude na Radiožurnálu i Plusu ve znamení voleb

10.10.2014 14:40

Český rozhlas připravil speciální volební vysílání. V sobotu i v neděli bude přinášet aktuální výsledky, komentáře politiků i politologů a odborné analýzy. Posluchači budou moci sledovat volební výsledky i na zpravodajském webu zpravy.rozhlas.cz.

Víkend bude na Radiožurnálu i Plusu ve znamení voleb
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Speciální volební vysílání začne tradičně hned po uzavření volebních místností, tedy v sobotu ve 14 hodin. Vzhledem k rekordnímu počtu kandidátů i specifikám volebního systému v komunálních volbách počítáme s vysíláním minimálně do 21 hodin, v neděli navážeme dopoledne hodinovými bloky na Radiožurnálu a Českém rozhlase Plus. Jako obvykle budeme mít reportéry ve volebních štábech, navíc využijeme pro živé vstupy i studia Českého rozhlasu v jednotlivých regionech. A zvláštní servis nabídneme také na zpravodajském webu – kromě online reportáže připravujeme i sčítací aplikaci, kde každý jednoduše najde, jak dopadly volby v jeho konkrétní obci,“ řekl Tomáš Pancíř, ředitel Centra zpravodajství Českého rozhlasu.

Radiožurnál začne v sobotu vysílat proud volebního zpravodajství od 14:00. O dvě hodiny později se k němu přidá i stanice Českého rozhlasu Plus. Společné vysílání bude pokračovat minimálně do 21 hodin. Kromě pravidelného zpravodajství o průběžných výsledcích voleb zazní také komentáře politologů a politiků, analýzy, statistiky či zajímavosti. Hlavními moderátory budou Jan Pokorný a Jan Bumba. V noci a brzy ráno bude Český rozhlas výsledky mapovat ve svých zpravodajských relacích. Speciální volební blok chystá na nedělní dopoledne Český rozhlas Plus (od 8 hodin) a Radiožurnál (od 9 hodin).  V neděli pak začne volební vysílání na stanici Plus v osm a na Radiožurnálu v devět hodin ráno.

Souběžně s rozhlasovým vysíláním bude přinášet informace také zpravodajský web Českého rozhlasu zpravy.rozhlas.cz, který nabídne kromě jiného textový online přenos a také sčítací aplikaci, kde bude možné jednoduše sledovat průběžné i konečné výsledky v jednotlivých obcích.

Radiožurnál v tomto týdnu již odvysílal čtyři diskusní speciály s kandidáty do místních zastupitelstev v Teplicích, Dolní Rožínce, Harrachově a Zvoli u Prahy. Další debaty přinesly regionální stanice Českého rozhlasu. V příštím týdnu chystá Český rozhlas také duely všech kandidátů, kteří postoupí do druhého kola senátních voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…