Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí si o víkendu prohlédlo 456 návštěvníků

27.06.2016 10:12

Již podruhé v tomto roce si mohli návštěvníci prohlédnout Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí a přilehlou zahradu. V rámci víkendových dnů otevřených dveří objekt přivítal 456 návštěvníků.

Vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí si o víkendu prohlédlo 456 návštěvníků
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Zájemci o prohlídku prošli dlouhý okruh zahradou, která je jednou z mála zachovaných zahrad z 30. let 20. století v České republice. Také si mohli vychutnat prohlídku budovy, oblíbené prezidentovo zákoutí, obytnou halu, jídelnu a pracovnu, jež se spolu s ložnicí nachází v prvním patře. Interiér je vybaven starožitnostmi a dobovým nábytkem, kterým svůj dům zařídili manželé Benešovi.

Celá prohlídka byla zakončena u hrobky manželů Benešových s bronzovou replikou busty prezidenta Beneše. Hrobka, kterou Úřad vlády ČR v roce 2008 uvedl do původního stavu dle projektu předního českého architekta Pavla Janáka, je umístěna v parku pod vilou a je volně přístupná veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…