Jemně perlivá vína frizzante se vyrábějí jinou metodou než klasické sekty. „Frizzante není tolik perlivé. Jde o mladé ovocité svěží víno, do kterého se před tím, než se naplní láhve, přidá pro osvěžení trochu oxidu uhličitého. U klasických sektů je oxidu uhličitého více, protože vzniká kvašením v tancích či v láhvích,“ vysvětluje technolog Vína z Kobylí Marcel Lanžhotský. Zájem podle vinařů roste z několika důvodů. „V současné době se o víně hodně mluví i píše, a tak se lidé snadněji dostávají k informacím o novinkách. Navíc roste obliba vína u zástupců mladé generace, kteří uvítají frizzante kvůli tomu, že je svěží a obsahuje menší procento alkoholu,“ doplňuje technolog Vína z Kobylí. Frizzante má většinou od 10 do 12,5 procenta alkoholu. Diskutovat o nových slavnostních nápojích se začalo i na sociálních sítích. „Zaregistroval jsem, že byla vytvořená speciální skupina příznivců tohoto vína na facebooku. Je to zřejmě módní vlna, která oslovila zejména mladší generaci. Je dobře, že dorazila i k nám,“ prozradil student ČVUT Tomáš Minařík. Vinaři se každopádně shodují v tom, že módní vlně se bude zřejmě dařit i nadále a vín frizzante bude rychle přibývat.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva