Virtuální mobilní služby sítě GTS Czech využívá již 50 000 zákazníků

27.01.2014 13:34

Telekomunikační operátor a poskytovatel ICT služeb a datových center GTS Czech (GTS), který se před necelým rokem stal prvním plnohodnotným virtuálním mobilním operátorem (MVNO) a zároveň poskytovatelem velkoobchodní virtuální mobilní platformy (MVNE), již dosáhl počtu 50 000 aktivních uživatelů mobilních služeb v rámci své sítě. V současné době GTS ve spolupráci s T-Mobile navíc intenzivně testuje a připravuje spuštění technologie LTE, které je naplánované na březen tohoto roku.

Virtuální mobilní služby sítě GTS Czech využívá již 50 000 zákazníků
Foto: Archiv
Popisek: GTS

Společnost GTS, která od května loňského roku poskytuje komplexní mobilní služby pro své maloobchodní a velkoobchodní zákazníky a zároveň zprostředkovává virtuální mobilní platformu již 30 virtuálním operátorům, zaujímá nyní pozici největšího poskytovatele plnohodnotných mobilních virtuálních služeb v České republice a do konce roku 2014 očekává až třínásobný nárůst počtu uživatelů své sítě.

„Spuštění mobilních služeb pro široký segment firemních zákazníků, stejně jako poskytování naší platformy dalším virtuálním operátorům, bylo velice úspěšným krokem vpřed a bezpochyby bude mít i vysoký potenciál do budoucna. O mobilní služby virtuálních operátorů, kterým poskytujeme naši MVNE platformu, je skutečně velký zájem, denně aktivujeme mezi pěti sty a tisícem SIM karet. Očekáváme tedy, že se společně s našimi partnery přiblížíme hranici 150 000 reálných uživatelů virtuálních mobilních služeb sítě GTS Czech do konce tohoto roku,“ uvedl Stanislav Kovář, ředitel velkoobchodních hlasových služeb společnosti GTS Czech.

Pro stávající i nové zákazníky je dobrou zprávou, že GTS společně s T-Mobile již zahájily testování rychlého internetu technologií LTE (tzv. 4G) a její komerční spuštění je plánováno na březen tohoto roku. Vzhledem k tomu, že LTE provoz bude procházet stejně tak jako stávající datový provoz (tzv. 2G a 3G) přes síť GTS, je důkladné testování datového propojení obou sítí nezbytné. Výhodou tohoto připravovaného řešení v síti GTS je, že LTE bude možno aktivovat u všech nových a také u všech již vydaných SIM karet společně s hlasovými službami, a to bez nutnosti výměny SIM karty či zakoupení samostatné SIM pro datové služby. Komplexnost a variabilita parametrů datových i hlasových služeb v síti GTS tak umožní všem virtuálním operátorům, kteří využívají její virtuální mobilní platformu, dále rozvíjet individuální produktová řešení dle potřeb jejich koncových zákazníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…