Víte, co je to popelec? Přijďte na Velikonoční Den s průvodcem a dozvíte se víc

23.03.2015 15:20

K tradicím ve Frýdku-Místku a Frýdlantu n. O. již neodmyslitelně patří Dny s průvodcem, které pořádá Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. A jelikož se blíží Velikonoce, připravilo pro vás i v letošním roce Velikonoční Den s průvodcem. Přijďte se proto dozvědět více o tomto jarním svátku, všichni jste zváni v úterý 31. 3. 2015 do Frýdlantu n. O. a ve středu 1. 4. 2015 do Frýdku-Místku.

Víte, co je to popelec? Přijďte na Velikonoční Den s průvodcem a dozvíte se víc
Foto: wikipedia
Popisek: Beskydy.

V úterý 31. 3. 2015 zavítá Velikonoční Den s průvodcem do Frýdlantu n.O. Sraz účastníků bude v 15.00 hodin před Kulturním centrem a následovat budou zastavení v Galerii uměleckého smaltu a litiny, v Janáčkově parku, na náměstí, v kostele sv. Bartoloměje a prohlídku ukončíte v kapli v nynějším Domě pro seniory, která je věrnou napodobeninou chrámu sv. Pavla v Římě.

O den později, tj. ve středu 1. 4. 2015, se uskuteční Velikonoční Den s průvodcem ve Frýdku-Místku, konkrétně v místecké části. Zde bude sraz účastníků také v 15.00 hodin u kostela sv. Jakuba. Postupně navštívíte také kostel Všech svatých a kostel sv. Jana a Pavla, kde bude prohlídka ukončena.

V průběhu obou akcí vám průvodce více přiblíží, co jsou to Velikonoce, jak se nazývají období, která Velikonocím předcházejí, co je to masopust a proč vznikl, co je to popelec, proč o Velikonocích odlétají zvony do Říma, jaké bylo slavení Velikonoc a velikonoční zvyky na Frýdeckomístecku v minulosti a spoustu dalšího.

Na jaře budou pro vás připraveny Dny s průvodcem plné novinek. Průvodce vás provede novým okruhem po historické části Frýdku a také se vydáte po stopách textilek ve Frýdku-Místku. I letos se můžete těšit na prohlídku s názvem Nádherné stopy historie aneb poznej více erby, busty a sochy našeho města, tentokrát v místecké části. Aktuální termíny akcí naleznete na webových stránkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek, p. o. www.beskydy.com. 

O společnosti

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p.o. je regionální agentura pro informace a služby cestovního ruchu. Poskytuje svým návštěvníkům turistické a kulturní informace o Frýdku-Místku a jeho nejbližším okolí prostřednictvím svých poboček ve Frýdku, Místku, Frýdlantu n.O. a webových stránek www.beskydy.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Starosta Želenic - Hasičská cisterna od ČEZ  je pro nás opravdu dar z nebes

16:05 ČEZ: Starosta Želenic - Hasičská cisterna od ČEZ je pro nás opravdu dar z nebes

Hasičskou cisternu CAS 30 převzali od svých profesionálních kolegů z ČEZ, mající svou základnu v Ele…