Vítězové literární soutěže Skrytá paměť Moravy jsou již známí

15.06.2015 14:50

Marie Krejčířová z Olomouce v mladší kategorii (12-15 let) a Tereza Dobšovičová z Brna v kategorii starších účastníků (16-19 let) se umístily na prvních místech v devátém ročníku literární soutěže Skrytá paměť Moravy.

Vítězové literární soutěže Skrytá paměť Moravy jsou již známí
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Ocenění jim předali v pátek 12. června 2015 v areálu Slovanského hradiště v Mikulčicích krajští radní Václav Božek a Jiří Němec.

Jihomoravský kraj rozdělil mezi první tři místa v obou kategoriích odměny v celkové výši 21 000 korun. Děvčata, která se umístila na prvních místech, převzala z rukou odborné poroty a zástupců kraje také keramické sošky z dílny Ludmily Kováříkové.

Devátý ročník soutěže vybízel mládež k napsání prozaického textu na téma Všude dobře… Porota vybírala ze 192 soutěžních příspěvků. Účastníci se inspirovali při psaní například svým nejbližším okolím, domovem a vztahy, které prožívají. Vítězné texty zazněly na autorském čtení, které se v Mikulčicích konalo, kromě toho budou zveřejněny na webu Muzea Brněnska. Na podzim vyjde také Sborník Muzea Brněnska se speciální literární přílohou a oceněnými texty.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…