Vize nula: Vybraná pravidla silničního provozu pro cizince

29.08.2019 9:10

Platforma Vize 0, Autoklub ČR a Policie ČR vytvořily informační leták pro zahraniční účastníky silničního provozu. Obsahuje základní pravidla silničního provozu. Leták je k dispozici v elektronické podobě, na vybraných čerpacích stanicích a v některých autopůjčovnách bude též v podobě papírové.

Vize nula: Vybraná pravidla silničního provozu pro cizince
Foto: platformavize0.cz
Popisek: Platforma Vize nula - logo

Česká republika je vyhledávanou turistickou destinací, navíc je pro řadu motoristů významnou tranzitní zemí. A tak není divu, že řidiči s cizí státní příslušností zaviní ročně na našem území několik tisíc nehod, při nichž několik desítek osob zemře a více než tisícovka účastníků silničního provozu je zraněna.

Jednou z příčin nehodovosti cizinců je dozajista i nedostatečná znalost českých pravidel silničního provozu. Pro lepší informovanost zahraničních řidičů proto Platforma Vize 0, Autoklub ČR a Policie ČR připravily přehled nejdůležitějších pravidel provozu na našem území. Informační materiál je zpracován ve formě letáku, a to v anglické a německé verzi. Bude k dispozici v elektronické a také papírové podobě, ke stažení bude na webových stránkách Platformy Vize 0 (ZDE) a Autoklubu ČR (ZDE).

Zahraniční řidiči budou mít k dispozici informační leták také na vybraných čerpacích stanicích či v některých autopůjčovnách. O této kampani budou informováni rovněž FIA (Mezinárodní automobilová federace), členové mezinárodní organizace TISPOL (sdružuje služby dopravní policie evropských států) a Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism. Vytvořený informační materiál rádi bezplatně poskytneme i dalším subjektům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…