Vláda: Schůze tripartity a společné jednání se zástupci krajských tripartit

25.05.2017 9:48

V pondělí 29. května 2017 proběhne od 10.00 hodin v Lichtenštejnském paláci 137. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se kromě předsedy vlády Bohuslava Sobotky zúčastní také další členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových organizací. Od 14.00 bude probíhat společné jednání Rady hospodářské a sociální dohody České republiky se zástupci krajských hospodářských a sociálních rad.

Vláda: Schůze tripartity a společné jednání se zástupci krajských tripartit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Termín
29. května 2017

Místo
'Lichtenštejnský palác, U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Časový harmonogram
10.00 – fototermín na začátku jednání tripartity
14.00 – fototermín na začátku společného jednání RHSD ČR s krajskými RHSD
16.00 – tisková konference (čas bude případně upřesněn dle průběhu jednání)

Program jednání 137. plenární schůze tripartity:

Návrh zvýšení minimální mzdy
Mezi priority vlády patří zvýšení výdělkové úrovně všech zaměstnanců. Pracovní příjem zaměstnanců odměňovaných minimální mzdou by měl dosahovat úrovně, aby byl dostatečně motivační a zajistil základní životní potřeby bez závislosti na příjmech v podobě dodatečných sociálních dávek chránících před hmotnou nouzí. Navrhovaný nárůst minimální mzdy by měl zabezpečit dosažení 40,5 % podílu minimální mzdy k průměrné mzdě. Materiál MPSV navrhuje zvýšení minimální mzdy od 1. ledna 2018 o 1 200 Kč na 12 200 Kč za měsíc.

Stav čerpání prostředků z fondů EU
Od počátku programového období 2014–2020 bylo vyhlášeno za všechny programy 480 výzev v hodnotě 505,5 mld. Kč, což představuje 83,0 % hlavní alokace tohoto programového období. V rámci vyhlášených výzev byly vydány právní akty o poskytnutí podpory v celkové výši 149,4 mld. Kč, což činí 24,5 % hlavní alokace programového období. Materiál je předkládán Ministerstvem pro místní rozvoj.

Akční plán podpory malých a středních podniků na rok 2017
Akční plán podpory malých a středních podnikatelů na rok 2017 je klíčovým implementačním dokumentem Ministerstva průmyslu a obchodu. Materiál reflektuje aktuální potřeby malých a středních podnikatelských subjektů v České republice. Akční plán předkládá soubor opatření, která umožňují efektivnější rozvoj malých a středních podniků v ČR ve všech fázích jejich podnikatelského cyklu.

Akční plán Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje
Akční plán pro rok 2017 - 2018 je prvním realizačním dokumentem procesu hospodářské restrukturalizace Moravskoslezského kraje, Ústeckého kraje a kraje Karlovarského. Navržená opatření byla konzultována se všemi regionálními stakeholdery vybranými v souladu s implementačními zásadami. Návrhy Akčních plánů jsou výsledkem široké diskuse na mnoha úrovních a mnoha aktérů z různých sektorů. Materiál byl zpracován zmocněncem vlády ve spolupráci s MPO a MMR.

Společné jednání tripartity se zástupci krajských tripartit:

Zaměstnávání cizinců a agenturní práce
Materiál shrnuje základní principy zaměstnávání cizích státních příslušníků na území České republiky. V souvislosti s růstem české ekonomiky narůstá i počet cizích státních příslušníků v postavení zaměstnanců. Pro uspokojování aktuální zvýšené poptávky po kvalifikované pracovní síle jsou realizovány projekty ekonomické migrace. Materiál je předkládán MPSV.

Odborné vzdělávání ve vztahu k potřebám trhu práce
Odborné vzdělávání je nedílnou součástí vzdělávacího systému zahrnujícího všechny vzdělávací stupně a klade důraz na praktickou aplikaci získaných dovedností. Absolvent střední odborné školy, který vstupuje na trh práce, by měl být již v rámci vzdělávacího procesu připravován tak, aby byl dobře uplatnitelný. Předložený materiál byl vypracován MŠMT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

7:02 Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektan…