Vláda dnes projedná věcný záměr zákona o sociálním podnikání či Národní strategii ochrany práv dětí

15.05.2017 10:09 | Zprávy

V pondělí 15. května 2017 se ve Strakově akademii koná schůze vlády ČR. Na programu jednání od 10.00 budou mimo jiné tyto body:

Vláda dnes projedná věcný záměr zákona o sociálním podnikání či Národní strategii ochrany práv dětí
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

·         Zavedení zpoplatnění pro osobní automobily ve Spolkové republice Německo, předkládá ministr dopravy
Materiál analyzuje zavedení mýta na německých dálnicích, které v březnu letošního roku schválil německý Spolkový sněm a které je kontroverzní pro svůj dopad na zahraniční řidiče. Evropská komise by nyní měla v návaznosti na pozastavené jednání o porušení Smluv posoudit, zda jsou nově přijaté zákony v souladu s právem EU.

·         Věcný záměr zákona o sociálním podnikání, předkládají ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu, ministryně práce a sociálních věcí a ministr průmyslu a obchodu
Koncepční materiál navrhuje novou definici sociálního podnikání, sociální podnik bude muset více jak 50 % zisku použít na společensky prospěšnou činnost, naopak by měl mít určité výhody.

·         Akční plán k naplnění Národní strategie ochrany práv dětí na období 2016–2020, předkládá ministryně práce a sociálních věcí
Cílem materiálu, který rozpracovává Národní strategii ochrany práv dětí Právo na dětství, je vytvořit v ČR takový systém péče o děti, především ohrožené, který bude zajišťovat důslednou ochranu jejich práv a naplňování jejich potřeb.

·         Výroční zpráva o implementaci Dohody o partnerství v programovém období 2014-2020 za rok 2016, předkládá ministryně pro místní rozvoj
Jedná se o důležitý dokument pro stanovení opatření ke zlepšení implementace Evropských strukturálních a investičních (ESI) fondů v programovém období 2014–2020. Hlavním obsahem materiálu jsou informace o implementaci Evropských strukturálních a investičních (ESI) fondů v uplynulém roce.

·         Program rozvoje Rychlých železničních spojení v ČR, předkládá ministr dopravy
Materiál řeší otázku výstavby vysokorychlostních železničních tratí na území ČR. Obsahuje návrh na řešení napojení ČR na evropskou vysokorychlostní síť. Jedná se zejména o tratě Praha–Drážďany–Berlín, Praha–Brno–Vídeň / Bratislava, Brno–Ostrava–Katovice a Praha–Plzeň–Domažlice–Bavorsko.

·         Informace o nasazení sil a prostředků rezortu Ministerstva obrany v zahraničních operacích v roce 2016, předkládá ministr obrany
Pravidelná výroční zpráva o nasazení českých vojáků a vojenské techniky v zahraničí za rok 2016. V roce 2016 byla ČR zapojena celkem ve 12 operacích na 3 kontinentech. ČR rovněž vyčleňovala jednotky pro případné nasazení v rámci sil rychlé reakce NATO (816 osob), bojových uskupení EU (1 069 osob) a pohotovostních sil OSN (40 osob), které byly určeny pro řešení urgentních krizových situací.

·         Zajištění účasti vysokých zahraničních představitelů na Pražské konferenci k obraně a bezpečnosti „Evropská vize. Evropská odpovědnost“, předkládá ministr zahraničních věcí
Česká republika uspořádá ve dnech 8.–9. června 2017 v Praze konferenci na vysoké úrovni k obraně a bezpečnosti s názvem Evropská vize. Evropská odpovědnost. Při této příležitosti přijede do Prahy řada významných evropských politiků v čele s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junkerem, vysokou představitelkou Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federicou Mogherini, zúčastní se i generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. V diskusních panelech by měli vystoupit představitelé Francie, Německa, Švédska, Estonska, Itálie, Nizozemska, Malty a dalších států.

Kompletní program schůze vlády najdete na https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2017-05-15. Po skončení zasedání vlády najdete na www.vlada.cz informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 176 potvrzených případů lymeské boreliózy

20:48 KHS Jihočeského kraje: 176 potvrzených případů lymeské boreliózy

Jihočeští hygienici letos evidují k 24. kalendářnímu týdnu celkem 176 nahlášených a potvrzených příp…