Vláda dnes projednává pomoc Sýrii či koncepci sportu

27.06.2016 11:19

Členové vlády dnes projednávají mimo jiné:

Vláda dnes projednává pomoc Sýrii či koncepci sportu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády

·         Návrh novely zákona o pohonných hmotách a zákona o ochraně ovzduší, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.

Návrh v souladu s evropskou směrnicí obsahuje právní úpravu dalšího druhu alternativního paliva pro pohon vozidel, a to elektřiny, která dosud nebyla legislativně ošetřena. Zohledňuje také dobíjecí stanice pro elektrická vozidla a jednotlivé druhy těchto stanic.

·         Návrh novely zákona o mezinárodní spolupráci při správě daní, předkládá: ministr financí.

Návrh upravuje automatické odesílání informací ohledně stanovených daní mezi členskými zeměmi EU. Tím by měl napomoci řešit problémy způsobené „daňovými úniky“, respektive přeshraničním vyhýbáním se daňovým povinnostem, agresivním daňovým plánováním a škodlivou daňovou soutěží.

·         Návrh novely zákona o specifických zdravotních službách, navrhuje: ministr zdravotnictví.

Hlavním cílem změny právní úpravy je zpřesnění podmínek pro oblasti asistované reprodukce, sterilizace, kastrace, změn pohlaví transsexuálních pacientů, genetických vyšetření a ochranného léčení.

·         Návrh novely zákona o nelékařských zdravotních povoláních, navrhuje: ministr zdravotnictví.

Návrh zákona v souladu s aktuálními potřebami ve zdravotnictví a prioritami vlády usiluje o stabilizaci a zkvalitnění systému vzdělávání především v oblasti ošetřovatelských profesí. Měl by proto mimo jiné napomoci ke spolupráci zaměstnavatelů a vzdělávacích institucí.

·         Poskytnutí humanitární, rozvojové a rekonstrukční asistence Sýrii v období 2016 – 2019, předkládá: ministr zahraničních věcí.
Cílem pomoci je zintenzívnit podporu syrskému civilnímu obyvatelstvu, zmírnit důsledky mnohaletého konfliktu a prostřednictvím této cílené asistence rovněž snížit migrační tlak v jedné z hlavních zdrojových zemí.  

·         Zprávu o míře a způsobu snižování administrativní zátěže podnikatelů za rok 2015, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.

Zpráva konstatuje, že stanovený cíl zredukovat administrativní zátěž pro podnikatele byl prostřednictvím 62 opatření za loňský rok dosažen.

·         Koncepci podpory sportu 2016-2025, předkládá: ministryně školství, mládeže a tělovýchovy.

Záměrem koncepce je zajistit dostupnost a otevřenost sportu, zdraví posilujících a prožitkových pohybových aktivit pro všechny občany České republiky, dále modernizovat sportovní infrastrukturu a posílit mezinárodní konkurenceschopnost sportovní reprezentace ČR jako nástroje propagace státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…