Vláda v pondělí projedná Návrh ústavního zákona o celostátním referendu

10.07.2015 13:30

Členové vlády v pondělí 13. července 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

Vláda v pondělí projedná Návrh ústavního zákona o celostátním referendu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sobotkova vláda v poslanecké sněmovně

·         Návrh ústavního zákona o celostátním referendu, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
Návrh naplňuje další závazek vládního programového prohlášení a zavádí institut referenda do ústavního pořádku České republiky.

·         Koncepce zahraniční politiky ČR, předkládá: ministr zahraničních věcí.
Nová Koncepce zahraniční politiky reaguje na proměny globálního prostředí a rozvádí zahraničněpolitické priority vlády, obsažené v jejím programovém prohlášení.

·         Návrh atomového zákona, předkládají: předseda vlády a předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.
Návrh atomového zákona přináší novou komplexní právní úpravu oblasti mírového využívání jaderné energie a ionizujícího záření.

·         Akční plán na podporu zvyšování soběstačnosti České republiky v surovinových zdrojích substitucí primárních zdrojů druhotnými surovinami, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
Plnění Akčního plánu bude mít pozitivní dopad na surovinovou bezpečnost státu, na vznik nových zpracovatelských kapacit pro získávání, zpracování a využívání druhotných surovin, a tím i na vznik nových pracovních míst.

·         Prioritizaci agend a další postup procesního modelování a standardizace agend veřejné správy, předkládá: ministr vnitra.
Hlavním cílem materiálu je informovat vládu o prioritních agendách veřejné správy, u kterých se doporučuje zpracovat procesní model, v zájmu systematického zkvalitňování práce úřadů.

·         Návrh novely nařízení vlády o provádění některých opatření společné organizace trhu s ovocem a zeleninou, předkládá: ministr zemědělství.
Novelizace umožní dočerpat finanční podporu z Evropské unie pro seskupení producentů, která byla schválena v minulém období a v současné době není dokončen jejich pětiletý schvalovací plán uznání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas uspěl s nominací skladby Františka Chaloupky na International Rostrum of Composers 2024

13:21 Český rozhlas uspěl s nominací skladby Františka Chaloupky na International Rostrum of Composers 2024

Kompozice Alegory of the Cave II od současného skladatele Františka Chaloupky, kterou Český rozhlas …