Vlády České a Slovenské republiky se setkají v Bratislavě ke společnému zasedání

21.09.2016 11:19

Vlády České republiky a Slovenské republiky se v pondělí 26. září 2016 setkají v Bratislavě v pořadí již ke svému čtvrtému společnému zasedání. Hlavními tématy budou vzájemné bilaterální vztahy, spolupráce v rámci středoevropského regionu, dopravní infrastruktura, energetika, rozvoj hospodářské spolupráce a koordinace postojů v rámci Visegrádské skupiny.

Vlády České a Slovenské republiky se setkají v Bratislavě ke společnému zasedání
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

„Česká republika vnímá Slovensko jako klíčového partnera. V pořadí již čtvrté společné zasedání vládních kabinetů dokládá, že vztahy mezi našimi zeměmi jsou nadstandardní. Hlavními tématy, o nichž budeme se slovenskými kolegy v čele s premiérem Robertem Ficem v Bratislavě jednat, budou vzájemné bilaterální vztahy, naše spolupráce v rámci středoevropského regionu i aktuální vývoj v Evropské unii v návaznosti na bratislavský neformální summit lídrů členských států EU, který se konal 16. září 2016. Důležitou agendou bude také spolupráce v oblasti dopravní a železniční infrastruktury a společné iniciativy v oblasti obrany a bezpečnosti, dále spolupráce v rámci Visegrádské skupiny. Hovořit budeme také o naší spolupráci v oblasti energetiky nebo kultury. Mluvit budeme samozřejmě i o přípravě společných oslav 100 let od vzniku Československa a připomenutí 50 let od Pražského jara, které se uskuteční v roce 2018,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Zasedání české a slovenské vlády bude již čtvrté v pořadí. Naposledy vlády společně zasedly v květnu 2015 na zámku Valtice na jižní Moravě, v dubnu 2014 bylo společné jednání ve Skalici a v říjnu 2012 pak v Uherském Hradišti a Trenčíně.

K pravidelným mezivládním konzultacím se Vláda ČR schází také s vládou Státu Izrael a s vládou Polské republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…