Vodafone od 1. 7. 2014 snížil ceny roamingu v Evropské unii

07.07.2014 10:49

Vodafone od 1. 7. 2014 snížil ceny roamingu v Evropské unii, tedy v zóně 1. Snížení cen v rámci tarifu Vodafone World Roaming se týká odchozích a příchozích volání, SMS, MMS a datového připojení. Spolu se změnou ceny roamingu dochází také ke zrušení služby zpětného volání ze zahraničí pro zákazníky s předplacenými kartami.

Vodafone od 1. 7. 2014 snížil ceny roamingu v Evropské unii
Foto: red
Popisek: Vodafone

Příchozí SMS jsou zdarma. Při volání s tarifem Vodafone World Roaming z Evropské unie (zóny 1) do zemí mimo Evropskou unii (mimo zónu 1), zůstává cena beze změny, tedy 7,47 Kč. Tarif Vodafone World Roaming je určen především pro zákazníky, kteří volají a píší méně a datové připojení využívají minimálně.

Pro zákazníky cestující v EU a Švýcarsku je nejvhodnější tarif Vodafone Roaming na den, kde zaplatí jednorázový denní poplatek 99 Kč a mají k dispozici své volné minuty a SMS do všech sítí tak, jako kdyby byli doma. V případě, že mají aktivovaný některý z neomezených tarifů, volají a SMSkují neomezeně a navíc surfují až do výše 100 MB za den. Příchozí hovory a SMS jsou v rámci tarifu Roaming na den zdarma. Tento tarif mohou využít zákazníci, kteří používají Red tarify, Tarif na míru, Férový tarif či tarif Start. Tarif Red Premium již roaming v zóně 1 zahrnuje.  

Zákazníci využívající tarif Vodafone World Roaming v rámci EU budou o změně cen informováni prostřednictvím SMS. Ceny ostatních roamingových tarifů zůstávají nezměněné.

Spolu se změnou ceny roamingu dochází také ke zrušení služby zpětného volání ze zahraničí pro zákazníky s předplacenými kartami (předvolba *123*). V zemích, ve kterých je pro mezinárodní odchozí volání nutné využít službu zpětného volání s předvolbou *123*, zákazník neuskuteční odchozí hovor. Zákazník nadále přijme příchozí hovor, může odeslat SMS a MMS, a může využívat datové připojení. Ze statistiky Vodafone vyplývá, že v uplynulých 5 měsících tuto službu využilo pouze 182 zákazníků. Ve většině zemí zákazníci s předplacenými kartami již službu zpětného volání nemusí využívat a využívají služby přímého volání.

Více informací o nových cenách roamingu naleznete na adrese: www.vodafone.cz/roaming, pod odkazem Vodafone World Roaming. Informace o zrušení služby zpětného volání a zemích, ve kterých se zpětné volání používá, naleznete na adrese: www.vodafone.cz/roaming, pod odkazem Jak roaming používat – Dobíjení kreditu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…