Vojenská akademie Vyškov: Instruktoři záchranné a výsadkové přípravy vycvičili nové výsadkáře

03.10.2021 16:51 | Tisková zpráva

Další ze základních výsadkových kurzů se konal od 6. září. Vstupního přezkoušení se tentokrát účastnilo 38 adeptů, z nichž jich bylo do samotného kurzu vybráno 24.

Vojenská akademie Vyškov: Instruktoři záchranné a výsadkové přípravy vycvičili nové výsadkáře
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Třítýdenní kurz obsahoval nejprve pozemní přípravu, včetně trenažérů, samozřejmě balení padáků a nácviky slanění. Ta byla zakončena přezkoušením a u těch úspěšných tak přišly na řadu nejen seskoky, již tradičně na letišti v Přerově.

„Až na jednoho zvládli přezkoušení z pozemní přípravy všichni, a tak mohli absolvovat celkem 4 seskoky na padáku s kulatým vrchlíkem a také jeden na padáku s kulatým vrchlíkem s cvičným otevřením záložního padáku,“ vysvětluje nadporučík Jakub Novák z Úseku záchranné a výsadkové přípravy Velitelství výcviku-Vojenské akademie a dodává, že také všech 23 úspěšných absolventů kurzu absolvovalo jedno slanění z vrtulníku.

V rámci této závěrečné části kurzu zmínil také důležitou spolupráci s 22. základnou vrtulníkového letectva-Náměšť nad Oslavou, která zabezpečovala letové úsilí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…