Vojenská akademie Vyškov: V rámci RescueDays 2021 se zdokonaloval i náš specialista přípravy hasičských odborností

29.09.2021 22:11 | Tisková zpráva

Ve dnech 10. a 11. září 2021 bylo ve Vysokém Mýtě pro vojenské hasiče organizováno odborně metodické zaměstnání ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.

Vojenská akademie Vyškov: V rámci RescueDays 2021 se zdokonaloval i náš specialista přípravy hasičských odborností
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

To bylo součástí větší akce „RescueDays 2021“, konané pod záštitou hejtmana Pardubického kraje a zabezpečované zkušenými instruktory z mezinárodního týmu Weber Rescue Systems, patřící mezi špičku v oboru. 

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí

Za Velitelství výcviku-Vojenskou akademie (VeV-VA) Vyškov se akce zúčastnil starší instruktor úseku přípravy hasičských odborností praporčík Pavel Uhlíř, který má v kurzech právě tuto oblast na starosti. V rámci jednotlivých pracovišť a scénářů se hasiči procvičili a zdokonalili v taktických postupech, možnostech použití speciálního vyprošťovacího zařízení a seznámili se s novými trendy v oblasti vyprošťování osob u dopravních nehod. Velkým přínosem byla i hojná účast kolegů ze zahraničí, kdy si hasiči mohli nejen vyměnit zkušenosti ze zásahů a výcviku v jejich podmínkách, ale vyzkoušeli si i koordinaci činností při mimořádných událostech v týmech složených z hasičů různých národností.

Součástí velice zajímavé a pro hasiče poměrně fyzicky náročné dvoudenní akce bylo také seznámení s postupy při zásahu na hořící elektromobil a použití moderního hydraulického vyprošťovacího zařízení akumulátorového typu. Tato zařízení byla do výbavy nejen zmíněného úseku, ale i a vojenských hasičských jednotek v podřízenosti VeV-VA Vyškov, pořízena v loňském roce a jsou pro hasiče velkým pomocníkem při zvládání mimořádných událostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…