Vojenské lesy a statky: Bikeři se rozloučí se sezónou v Ralsku

29.09.2023 19:15 | Tisková zpráva

Závod v Ralsku již tradičně uzavírá legendární cyklistickou sérii Kolo pro život a stává se tak pomyslnou tečkou v kalendáři této oblíbené cyklistické série pro širokou sportovní veřejnost. Partnerem závodu jsou Vojenské lesy a statky ČR, s.p.

Vojenské lesy a statky: Bikeři se rozloučí se sezónou v Ralsku
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Závodníci se v letošním roce postaví naposledy na startovní čáru v sobotu 30. září a budou si moci vychutnat tratě vedoucí přírodou ve správě VLS v kraji borovic, jezer, vlků a zubrů mezi Bezdězem a vrchem Ralsko zahalené v barvách podzimu. Právě zde se bude rozhodovat o celkovém pořadí ve všech soutěžích seriálu Kolo pro život.

Ralsko MTB Tour Škoda Auto je závod, který by neměl uniknout pozornosti bikerek a bikerů. Ralsko nabízí nádherné scenérie šedesát let nedotčené přírody s výjimečnými místy, jako jsou například Vranovské skály. V této neobyčejné krajině připravili organizátoři závodní tratě s dynamickými a rychlými pasážemi pro výkonnostní i rekreační jezdce. Zázemí závodu najdete na letišti Hradčany v Ralsku, kde bude po dojetí připraveno občerstvení, teplé sprchy, mytí kol, úschovna cenností a mnoho dalšího.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

Nejdelší trasa B je dlouhá 58 kilometrů s převýšením 565 metrů a jízdu po ní si užijí i vyznavači gravelu. Trať vede povětšinu po širokých zpevněných cestách bývalého vojenského prostoru v Ralsku. Místy nebudou chybět pro tuto lokalitu typické písčité segmenty.

Dále jsou zde krátká prudká stoupání, úseky v blízkosti pískových skal, a to vše v nádherných lesích. Z výjezdu na Velkou Bukovou jsou pak skvělé výhledy na Bezděz a okolí. S provozem se zde setkáte jen minimálně. Závodníci, kteří si vyberou kratší trasu C, budou zdolávat 35 kilometrů s převýšením 299 metrů.

Užijte si sportovní den s celou rodinou

Ukončit bike sezónu a užít si sportovní den můžete i s celou rodinou. Čekají vás profesionálně zabezpečené dětské závody, od odrážedel po velké závodníky. Po dětských závodech startuje pohodová nezávodní Family jízda (trasa D) dlouhá 17 kilometrů, což je ideální příležitost, jak se může celá rodina projet pohromadě. Zúčastnit se jí můžete i na elektrokole nebo s dětským vozíkem.

Na cestě vás bude navíc čekat lesní občerstvovačka a v cíli každý obdrží dřevěnou medaili na památku. V areálu bude navíc připraven bohatý doprovodný program v podobě malování na obličej zdarma či fotokoutku se zábavnými rekvizitami, děti si mohou vyzkoušet také taneční podložku nebo lukostřelbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…