Vyjádření ČEZ k situaci v Bulharsku

20.02.2013 9:14

Mediální prohlášení bulharského premiéra i prokuratury považujeme za hrubé porušení právních norem Bulharska jakožto členského státu Evropské unie.

Vyjádření ČEZ k situaci v Bulharsku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Mediální prohlášení bulharského premiéra i prokuratury považujeme za hrubé porušení právních norem Bulharska jakožto členského státu Evropské unie. Jedinou autoritou, která může rozhodnout o zahájení procedury odebrání licence, je výhradně nezávislý energetický regulační úřad. Od něj jsme zatím nedostali žádné oficiální uvědomění o záměru tento krok učinit. V takové zprávě regulátora musejí být navíc specifikovány přesné důvody pro odebrání licence a na odstranění těchto nedostatků musí mít posléze distribuční společnost přesně stanovenou lhůtu.

Společnost ČEZ v Bulharsku v plném rozsahu naplňuje veškeré povinnosti, které jí ukládá regulační rámec stanovený tamním energetickým regulačním úřadem, jakož i veškeré další právní závazky. Proto kategoricky odmítá jakékoliv pochybení, které by teoreticky mohlo vést k zahájení procedury odebrání licence. Společnost ČEZ zároveň nesouhlasí s politizací celé této problematiky vzhledem k blížícím se parlamentním volbám.

Barbora Půlpánová, mluvčí ČEZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Evropě není bezpečno, velkým problémem je islamizace, varuje expert David Bohbot v nové knize

9:25 V Evropě není bezpečno, velkým problémem je islamizace, varuje expert David Bohbot v nové knize

Evropa už není tak bezpečná, jak bývala, soudí jeden z našich nejvýznamnějších česko-izraelských bez…