Vyjádření Ministerstva vnitra a České pošty k možnému kriminálnímu zneužití obchodního sporu mezi ČP a panem Čadkem

16.08.2015 19:05

Ministerstvo vnitra a Česká pošta pozorně sledují vývoj medializace možného kriminálního zneužití obchodního sporu mezi ČP a panem Čadkem. A to přesto, že možnost reagovat na jednotlivé skutečnosti je zásadně limitována faktem, že už v červnu podali v této věci ministr Milan Chovanec a manažeři ČP sérii trestních oznámení. Po podání obsáhlých výpovědí se zároveň písemně zavázali k mlčenlivosti, aby nedošlo k narušení vyšetřování, jež vedou specializované policejní složky pod dozorem Vrchního státního zastupitelství Praha. I nadále platí, že stanovisko k celé záležitosti obsahuje předchozí společné prohlášení z 12. srpna 2015.

Vyjádření Ministerstva vnitra a České pošty k možnému kriminálnímu zneužití obchodního sporu mezi ČP a panem Čadkem
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Limitovaná možnost odpovídat ovšem neznamená, že není možné se ptát. Na základě porovnání jednotlivých výroků a faktů, jež zazněly v posledním týdnu na veřejnosti, bylo proto sestaveno 15 zásadních otázek, na něž je třeba hledat odpovědi proto, aby došlo k objasnění pravých důvodů této kampaně, kterou ministr vnitra Milan Chovanec podle svého dřívějšího vyjádření považuje za pokus o mediálně-politický atentát s ekonomickým cílem.
 
15 zásadních otázek spojených s možným kriminálním zneužitím obchodního sporu pana Čadka s Českou poštou
 
Otázky související s motivací a aktivitami pana Čadka
 
1. Proč pan Čadek čekal téměř dva roky s podáním žaloby na Českou poštu a proč k tomuto kroku přistoupil právě koncem dubna 2015?
2. Proč pan Čadek v průběhu jara a začátku léta aktivně vyhledával kontakty s představiteli státní správy a politické sféry a nespolehl se na soudní řešení svého sporu, pokud tvrdí, že disponuje řadou jednoznačných důkazů?
3. Proč pan Čadek v jednotlivých vyjádřeních pro média mění svoje stanovisko ke klíčovým momentům celého případu? Jde zejména o důvody a průběh jeho návštěvy na VSZ a o začátek a povahu jeho vztahu s panem Chocem.
4. Proč pan Čadek své údajné obchodní nároky vůči ČP dokládá mimo jiné e-maily pracovníků ČP, jež ovšem byly, dle názoru ČP, dodatečně upraveny, a tedy falzifikovány tak, aby v rozporu se skutečností podpořily nároky pana Čadka?
5. Proč byly do médií distribuovány jiné upravené, a tedy falzifikované e-maily, jež měly doložit vstřícnou reakci manažerky České pošty na korupční nabídku, přestože takováto vstřícná reakce nikdy nenastala?
6. Distribuoval tyto upravené, a tedy falzifikované e-maily do médií pan Čadek?
Otázky související s nahrávkou rozhovoru pánů Čadka a Choce
 
7. Proč byla většině novinářů distribuována nahrávka v upravené a zkrácené podobě, nikoliv celá?
8. Může být důvodem tohoto postupu fakt, že prostým poslechem celé nahrávky lze s vysokou pravděpodobností identifikovat jejího autora?
9. Proč se některá vyjádření z nahrávky liší od pozdějších vyjádření jejích aktérů v médiích?
 
Otázky související s nejnovějšími aktivitami pana Čadka
 
11. Proč pan Čadek začal nově vyhrožovat diskreditací pracovníků MV, kteří s jeho obchodním sporem neměli nic společného?
12. Jaká je souvislost agendy Zařízení služeb MV, kterou začal nově pan Čadek zmiňovat,  s jeho obchodním sporem s Českou poštou? A pokud není, proč a z jakého důvodu se o ní nyní zajímá pan Čadek?
13. Kdo a s jakým cílem pořídil údajné fotografie pracovníků resortu MV?
14. Šlo o soukromou bezpečnostní agenturu? Pokud ano, kdo a proč za tyto aktivity platil?
15. Nakolik je náhoda, že se v celém případu objevují jména bezpečnostních agentur, případně jejich majitelů a spolupracovníků?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…