Vyjádření protonového centra k mediální prezentaci Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR

13.11.2013 13:00

Na základě včerejšího vyjádření rozhodčího soudu bylo další jednání ve věci plnění smlouvy ze strany VZP odloženo. PTC však vítá, že se soud věcí vážně zabývá. VZP má stále šanci dokázat, že jí jde v první řadě o pojištěnce, nikoli o záměrnou mystifikaci a mediální přestřelky, založené na nepravdivých informacích. To se týká například počtu pacientů, pro které je léčba vhodná, kdy hlavní skupinu představují například děti či pacienti s nádory mozku.

Vyjádření protonového centra k mediální prezentaci Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR
Foto: proton therapy center
Popisek: Proton Therapy Center

Není v zájmu PTC, ani českých pacientů, aby si nejmodernější  a v současnosti nejbezpečnější léčbu hradili sami. Potřebu protonové léčby v ČR již v minulosti schválily všechny odborné společnosti včetně Ministerstva zdravotnictví a není proto namístě dnes existenci protonového centra vůbec rozporovat.

VZP může již nyní léčbu zpřístupnit a dokázat tak, že má zájem na léčbě a nikoli na zakonzervování současného stavu. Tímto krokem se může připojit k Vojenské zdravotní pojišťovně ČR a dalším světovým pojišťovnám, které léčbu hradí u diagnóz, jako jsou nádory mozku, hlavy a krku, karcinomu plic, dětských onemocnění, či karcinomu prostaty.

Například u karcinomu prostaty PTC nabídlo dokonce cenu nižší, než VZP běžně hradí některým zařízením za klasické ozařování v ČR. K Vojenské zdravotní pojišťovně, která léčbu této nejčastější diagnózy u mužů hradí, se tento  týden přidala schválením léčby prvnímu pacientovi také Oborová zdravotní pojišťovna. Nová naděje se tak otvírá i dalším pacientům.

PTC nenutí VZP k mlčenlivosti, pouze očekává konstruktivní jednání bez překrucování informací na veřejnosti, jak tomu dosud bylo. Současný postup považujeme za neprofesionální.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Proton Therapy Center

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…