Výprava Ústeckého kraje je na olympiádu dětí a mládeže připravena

13.01.2016 16:50

Celkový počet 99 osob obsahuje závazná přihláška Ústeckého kraje na Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2016, které proběhnou do 17. do 22. ledna na pěti místech severočeského regionu. Tento počet zaokrouhlí na přesnou stovku vlajkonoš Robert Reichel, držitel zlaté medaile z Nagana.

Výprava Ústeckého kraje je na olympiádu dětí a mládeže připravena
Foto: ZODM
Popisek: Zimní olympiáda dětí a mládeže

Především zimní sportovní disciplíny, které v Olympijském domě v Chomutově doplní discodance a šachy, obsadí 77 mladých nadějných sportovců, zbývající počet v podobě doprovodu jsou jejich trenéři a vedení krajské výpravy.

Jednou z největších nadějí na zlaté medaile jsou v disciplíně discodance členové týmu Beethoven-DC a to nejen s ohledem na své odborné kvality, ale především vzhledem k místu konání soutěží, kterým bude jejich domovské město Chomutov s řadou fanoušků. Vedle juniorských hokejistů bude k favoritům patřit jistě i celá řada nominovaných sportovců. Krasobruslař Filip Ščerba už své umění předvedl před dvěma lety na minulé zimní olympiádě. „Svá želízka v ohni určitě máme, ale v tuto chvíli bych nerad někoho jmenoval,“ řekl o svých svěřencích trenér a jednatel Klubu biatlonu Jílové Miroslav Bárta.

Konkrétní výsledky zástupců Ústeckého kraje nechce předjímat ani trenérka oddílu běžeckého lyžování TJ Lokomotiva Teplice Yvona Rubášová, jejíž svěřenci si z Vysočiny minule přivezli šest krásných medailí. „Stejně jako všechny ostatní trápil i nás nedostatek sněhu,“ povzdechla si Yvona Rubášová. Pro účastníky olympiády proběhla mezi Vánocemi alespoň příprava v Krkonoších, závody na sněhu v domácím prostředí si děti vyzkoušely až při nominaci a ještě v sobotu 16. ledna poměří své síly s konkurencí v rámci krajských závodů, které se uskuteční na Cínovci.

Díky počasí, které se s přídělem sněhu konečně umoudřilo, potvrdili organizátoři také plánovaný průběh všech disciplín na Klínovci. Bývalá reprezentační snowboardistka Petra Elsterová, která je Svazem lyžařů České republiky pověřena péčí o nominované mladé severočeské sportovce, věří hned ve dvě disciplíny. „Myslím, že ve slopestylu i v crossu by naše děti mohly zabodovat,“ zatipovala si Petra Elsterová. Želízka Ústeckého kraje ve sportovním ohni na sněhu potvrdil i trenér alpského lyžování Pavel Lank. Ani on však nechtěl nikoho ze svého týmu konkrétně jmenovat.

Ať už dopadnou boje sportovců jakkoliv, věřme, že budou probíhat přesně v olympijském duchu, tedy v duchu fair play, kterému je vlastní čestnost a rytířskost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…