Vyražte v sobotu parním vlakem ČD do Posázaví

26.06.2014 9:19

Na trať legendárního „Posázavského Pacifiku“ vyrazí tuto sobotu 28. června zvláštní vlak Českých drah v čele s parní lokomotivou 434.2186 „Čtyřkolák“.

Vyražte v sobotu parním vlakem ČD do Posázaví
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Odjíždět bude z nádraží Praha-Braník a cestující se jím můžou vypravit na rekonstrukci Bitvy o brod u Zbořeného Kostelce, prohlídku Centra sklářského umění Huť František v Sázavě nebo návštěvu Sázavského kláštera. Během letních prázdnin pojede parní vlak ještě třikrát, 5. července a 16. srpna do Kácova a 30. srpna do Postupic.

Parní vlak bude sestaven z historických vozů 2. a 3. třídy s dřevěnými lavicemi včetně vozu bufetového. Odjezd z Prahy-Braníka bude v 09:02, příjezd do Sázavy-Černých Bud je plánován na 12:19. Ve 14:15 se souprava vydá na krátkou vyhlídkovou jízdu do Ledečka. Odtud se bude vracet ve 14:51 a po hodinové přestávce v Sázavě-Černých Budech bude pokračovat zpět na pražské branické nádraží. Zpáteční jízdenka z Prahy do Týnce nad Sázavou stojí 240 korun, do Sázavy pak 280 korun. Prodávat se budou i jízdenky pro kratší úseky a zlevněné jízdenky pro děti.

Vlak projede nejkrásnější trasu „Posázavského Pacifiku“ do Čerčan. Kromě překrásného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty mohou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví. V Týnci nad Sázavou lze navštívit starobylý hrad nebo nedalekou zříceninu hradu Zbořený Kostelec, kde se od sobotní 15. hodiny uskuteční ukázka středověké Bitvy o brod. Té se zúčastní 200 bojovníků a její atmosféru dokreslí pyrotechnické efekty. Chybět nebude ani dobové tržiště s občerstvením a medovinou. Kdo nepojede do Týnce nad Sázavou, může navštívit Centrum sklářského umění Huť František v Sázavě, které nabídne cestujícím s jízdenkami na historický vlak snížené vstupné, nebo Sázavský klášter.

Předprodej jízdenek probíhá na nádraží Praha-Braník denně od 7 do 18 hodin a na nádraží Praha Masarykovo u mezinárodní pokladny denně od 8 do 18 hodin. Porobnosti poskytne Krajské centrum osobní dopravy Praha (tel.: 972 241 629, e-mail: Lemberk@kcod.cd.cz) nebo zaměstnanci železničních stanic Praha-Braník (tel. 725 859 426, e-mail Pavlik@kcod.cd.cz) a Praha Masarykovo nádraží (tel.972 246 161).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…