Výrobní družstva byla oceněna v soutěži Českých 100 nejlepších 2019

03.12.2019 15:39

V letošním ročníku prestižní podnikatelské soutěže Českých 100 nejlepších bylo mezi nejúspěšnějšími firmami České republiky za rok 2019 oceněno šest výrobních družstev, členů Svazu českých a moravských výrobních družstev (SČMVD). Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskutečnilo v pátek 29. listopadu ve Španělském sále Pražského hradu za účasti politické reprezentace a významných hostů.

Výrobní družstva byla oceněna v soutěži Českých 100 nejlepších 2019
Foto: crr.cz
Popisek: Svaz českých a moravských výrobních družstev

Soutěž Českých 100 nejlepších každoročně vyhledává a oceňuje nejlepší české firmy, které v celonárodním měřítku dosahují mimořádných či pozoruhodných výsledků. Výrobní družstva jsou v silné konkurenci nejlepších firem dlouhodobě úspěšná a potvrzují, že jsou moderními podniky a významnou součástí českého hospodářství. Pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius, která je vyhlašovatelem soutěže, i široký okruh vybraných odborníků na výrobních družstvech vyzdvihují a oceňují dynamiku, progresivitu a výborné ekonomické výsledky, s nimiž jsou schopna konkurovat a uspět v České republice i na náročných zahraničních trzích.

V rámci oborové kategorie ZAMĚSTNANOST & VÝROBNÍ DRUŽSTEVNICTVÍ byla za rok 2019 oceněna výrobní družstva:

  • Granát, družstvo umělecké výroby, Turnov
  • KOVOBEL, výrobní družstvo
  • Plzeňské dílo, výrobní družstvo
  • SOLEA CZ výrobní družstvo
  • TVAR výrobní družstvo Pardubice
  • TVAR, výrobní družstvo Klatovy

Zástupci výrobních družstev Ing. Pavel Tvrzník (Granát Turnov), Ing. Emil Beber (Kovobel Domažlice), Ing. Ladislav Folk (Plzeňské dílo), Leoš Jiřele (Solea CZ), Markéta Koubová (Tvar Pardubice) a František Baštář (Tvar Klatovy) převzali ocenění z rukou předsedy Poslanecké sněmovny PČR Mgr. Radka Vondráčka a předsedy SČMVD JUDr. Rostislava Dvořáka. Oceněná družstva představují přední české firmy ve svých oborech, dynamické a prosperující podniky, které využívají nejmodernějších výrobních technologií a jejichž výrobky mají odbyt na českém trhu i v zahraničí.

SČMVD patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu ČR, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů, šperků a hraček, ale také potravin a poskytování služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…