Výsledek veřejné nabídky dluhopisů CSG: Investoři upsali dluhopisy za dvě miliardy korun

22.06.2021 10:53

Společnost CZECHOSLOVAK GROUP a.s. (nadále CSG) oznamuje, že v rámci veřejné nabídky dluhopisů s pohyblivým úrokovým výnosem v předpokládané celkové jmenovité hodnotě do 1.500.000.000 Kč, s možností navýšení až do výše 2.000.000.000 Kč, splatných v roce 2026, emitovala celkem 200.000 kusů dluhopisů v celkové jmenovité hodnotě 2.000.000.000 Kč (dvě miliardy korun českých), které budou vydány 1. července 2021. Veřejná nabídka byla ukončena dne 18. června 2021.

Výsledek veřejné nabídky dluhopisů CSG: Investoři upsali dluhopisy za dvě miliardy korun
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Emise byla přeupsána o desítky procent i poté, co se CSG rozhodla využít opci na navýšení objemu emise na 2mld Kč.

CSG dále oznamuje, že přijala nabídky k výměně části nesplacených dluhopisů splatných v roce 2021, které emitovala při své prvním vstupu na dluhopisový trh v roce 2016. Konečná hodnota vyměněných dluhopisů činí: 516.000.000 Kč. Očekávaný termín vypořádání Nabídky výměny je 1. července 2021.

Petr Formánek, místopředseda představenstva a ředitel corporate finance CSG, uvádí: „Upsáním emise vyjádřili investoři důvěru v růstový potenciál českého průmyslu i našeho průmyslového holdingu. Zároveň se podařilo splnit i další z cílů emise, a to vyměnit část dluhopisů, které CSG emitovala v minulosti, za dluhopisy z aktuální emise.“

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP
CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu. Podporuje rozvoj tradičních českých a slovenských společností, jež se věnují obranné i civilní průmyslové výrobě a obchodu. V podnicích začleněných do holdingu CSG, které vygenerovaly v roce 2020 tržby v hodnotě 25,7 mld. Kč, pracuje více než 8200 zaměstnanců. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci holdingu setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…