Výstava Slavné stavby Českých Budějovic v Poslanecké sněmovn

21.02.2015 12:56

V Atriu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky bude v pondělí 23. února 2015 v 16.00 hodin pod záštitou poslance Jana Zahradníka otevřena výstava Slavné stavby Českých Budějovic. Jedná se o prezentaci dvaceti panelů, představujících výběr ze 75 významných architektonických děl města, které budou uvedeny v připravované publikaci a velké výstavní expozici Slavné stavby Českých Budějovic. Výstava je důstojným výřezem z tohoto bohatého architektonického celku.

Výstava Slavné stavby Českých Budějovic v Poslanecké sněmovn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Parlament ČR Poslanecká sněmovna

Autorský tým celého projektu Slavné stavby Českých Budějovic (Daniel Kovář (editor), Martin Augustin, Eva Erbanová, Roman Lavička, Jan Müller, Milan Šilhan) stál před nelehkým úkolem vybrat pro publikaci a výstavní expozici 75 významných staveb Českých Budějovic z nepřeberného architektonického bohatství města. Autoři se snažili, aby zde byla rovnoměrně zastoupena jednotlivá období vývoje architektury a zároveň se pokusili o určitou žánrovou pestrost. Byly vybrány stavby veřejné stejně jako soukromé, ale i stavby průmyslové, dopravní, vodohospodářské a technické památky vůbec.

Z objektů vybraných pro výstavní expozici a publikaci jsou za kulturní památku prohlášeny zhruba dvě třetiny. Vzájemnou diskusí a tříbením názorů dospěl autorský kolektiv k  představení toho nejzajímavějšího, co České Budějovice nabízejí po stránce stavební kultury.

Slavné stavby Českých Budějovic jsou uvedeny v celé šíři 75 staveb na webových stránkách www.SlavneStavby.cz<http://www.slavnestavby.cz/>.  Vydání publikace je plánováno na červen 2015.

Pořadateli výstavy jsou FOIBOS BOOKS s.r.o. a Kotěrovo centrum architektury o.p.s ve spolupráci s Kanceláří Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Záštitu nad výstavou převzal poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pan Jan Zahradník.

Výstavu připravila společnost FOIBOS BOOKS s.r.o. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…