Výzva Správy železnic dopravcům

15.07.2020 13:53

Generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda svolal v ranních hodinách jednání vedení organizace v souvislosti se včerejší srážkou dvou vlaků u Českého Brodu. Události posledního týdne a jejich průběžná šetření ukazují na alarmující počet lidských pochybení.

Výzva Správy železnic dopravcům
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Generální ředitel dnes písemně vyzve dopravce k větší důslednosti, školení a kontrolám svých zaměstnanců. Stejně tak apeluje na zaměstnance Správy železnic.

„Výzvou dopravcům nehledám ani neukazuji na viníky. Probíhají nezávislá šetření, která vyhodnotí příčiny, případná rizika a potřebná nápravná opatření. Při současném zabezpečení české železnice, a to i v případě koridorových tratí, sehrává a bude i nadále v budoucnu sehrávat lidský faktor v celém procesu velmi významnou roli,“ vysvětluje generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda a doplňuje: „Co můžeme udělat okamžitě, je apel na všechny zúčastněné strany v rámci železnice. Dopravci musí důsledně a pravidelně kontrolovat své zaměstnance. Předpisy jsou jasně dané a jejich dodržování je základní, zcela nezbytný krok pro fungování železniční dopravy. Stejně důrazná doporučení půjdou i zaměstnancům Správy železnic.“

Jedním z prvních opatření pro snížení možného pochybení lidského faktoru bude mimořádná změna jízdního řádu 2019/2020 k 15. srpnu 2020, která zavede ohlašovací povinnost ve všech dopravnách na všech tratích provozovaných podle předpisu D3, kde je provozovatelem dráhy Správa železnic.

Dopis generálního ředitele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…