Werichova vila: K Werichovi za kulturou nejen pod širým nebem

02.05.2022 10:06 | Tisková zpráva

Milí přátelé Werichovy vily, máme před sebou květen a červen a s nimi i teploty, které už vypadají jako léto. A to znamená, že se po roce se opět přesuneme s kulturou na zahradu, ale neopomeneme ani naše tajuplné podkroví.

Werichova vila: K Werichovi za kulturou nejen pod širým nebem
Foto: Facebook Werichovy vily
Popisek: Werichova vila

Čeká nás spousta humoru v podání naší známé dvojice stand-up komiků Čermák Staněk Comedy a pokud byste raději poezii v netradičním duchu, tak o tu se postarají hvězdy CZ a SK scény Slam poetry. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 1.5. 2022)

67%
30%
hlasovalo: 15688 lidí

Hudba léčí, proto pro vás máme notnou dávku této medicíny. Sopranistka Karolína Cingrošová a kytarové duo Manera nás zahalí mystikou Sefardských písní. Slovanským koncertem zahájíme 2. ročník hudebních slavností Klasika u Werichů. Na svém akordeonu nechá rozeznít podmanivé tóny jazzu Vojtech Szabó a zkušená vypravěčka příběhů se sametovým altem Lenka Nová k nám zavítá se svou Vila Tour.

Werichovci pro vás připravili již třetí společné setkání po stopách V+W+J až do Ameriky. A pro ty z vás, kteří ještě neví, z kterého okna házel pan Werich návštěvám klíče, máme v červnu připravenou další komentovanou prohlídku pro veřejnost.

Na pořadu jsou i dvě novinky, a to besedy. Václav Žmolík povede otevřený rozhovor s herečkou Simonou Postlerovou, která dobře ví, že život není procházka. Jak se s ním vypořádat a pečovat o své duševní zdraví, nám poradí zábavnou formou Psychohrátky s Evou a Karolínou Holubovými a psychologem Jiřím Valáškem.

Z divadelních představení se můžeme opět těšit na Ljubu Krbovou, která se v monodramatu Margaritě popere s nepřízní osudu. S pamětníky v dokumentárním divadle zjistíme, jaké bylo dětství v 50. letech a poté i jejich dospívání v 60. letech. Spolek ProART v komorním dramatu přiblíží bouřlivý vztah Chopina a Sandové a také divadelní rozhovor Huga Haase s bratrem Pavlem, ve kterém zrekapitulují hercův život.

Pro naše nejmenší diváky máme na červnovou neděli připravenou pohádku na zahradě v duchu italských prázdnin aneb Vacanze italiane.

S jarem přichází studentská slavnost Majáles. Do Werichovy vily budete moci zavítat v květnu a červnu na dvě doprovodné akce k výstavě Králové majálesů, kterou pořádá Museum Kampa.

A nezapomeňte na radu pana Wericha: „Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“

Na viděnou ve vile!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…