ZKL přitahuje zájem zahraničních klientů pilotním projektem v Brazílii

29.05.2014 15:49

Koncern ZKL má na českém i zahraničním trhu bezmála 70letou tradici. Tento strojírenský podnik je největší výrobce velkorozměrových soudečkových, speciálních a dělených ložisek ve střední Evropě.

ZKL přitahuje zájem zahraničních klientů pilotním projektem v Brazílii
Foto: ZKL
Popisek: ZKL

Jeho obchodní aktivity však středoevropské teritorium výrazně převyšují a v současné době podniká ve více než 70 zemích. Klíčem k zahraničnímu úspěchu je diverzifikace rizika mezi nejrůznější země a individuální přístup ke každému trhu. Od toho se odvíjí

i konkrétní obchodní strategie, na jejichž vrcholu ale vždy stojí spokojenost klienta, kvalita produktů i následného servisu a přístup šitý na míru různým podmínkám. Aktuálně pracuje ZKL na pilotním projektu soudečkových těsněných ložisek v Brazílii. Toto řešení, které výrazně zvýší životnost ložisek v náročných provozech, vzbudilo velký zájem i u dalších zahraničních klientů.

Brazilský trh patří do portfolia ZKL již téměř 15 let. Mírný pokles prodeje v předchozích letech byl kompenzován nastavením nového obchodního modelu. Hlavním cílem je otevření vlastní kanceláře ZKL v Brazílii, včetně rozšíření personální základny, především po technické stránce a zaměření na koncové zákazníky.

„Tento trh má velký potenciál a výrazným impulsem by měl být pro ZKL pilotní projekt, který rozvíjíme ve spolupráci s důležitou místní důlní společností, která vlastní několik hrudkoven“, říká Ing. Jiří Prášil, CSc., generální ředitel koncernu ZKL. „Vyvinuli jsme pro ně speciální řešení na míru s využitím soudečkových ložisek s těsněním. To brání průniku rudného prachu, který součástky obrušuje a ničí. Životnost klasických ložisek je tak v těchto podmínkách velmi krátká“, dodává.

Nový typ ložisek je již u odběratele a do provozu by měl být uveden koncem tohoto měsíce. Jedná se o pilotní projekt, který si však již v prvopočátku získal pozornost řady dalších zákazníků, mimo jiné z Číny, Spojených států amerických nebo západoevropských zemí. Tato inovace by měla být výrazným podnětem pro rozvoj dalšího zahraničního obchodu ZKL.

„Našim posláním je poskytovat klientům jen ty nejkvalitnější součástky, na tom neustále pracuje naše výzkumné a vývojové oddělení. Soudečková ložiska s těsněním mají pro zákazníka skutečnou přidanou hodnotu. Zajímavé je, že jejich úprava byla pro ZKL poměrně nenáročná, protože se nemusela měnit vnitřní konstrukce tohoto produktu. Díky cennému know-how našich konstruktérů ale došlo k mnohonásobnému zvýšení životnosti ložisek v náročných provozech, jako jsou ocelárny či hrudkovny, uzavírá Ing. Jiří Prášil, CSc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…