ZOO Liberec odměňuje za povedené vysvědčení

29.06.2016 19:57

Jako již tradičně, i při konci tohoto pololetí nabízí liberecká zoologická zahrada úspěšným žákům a studentům odměnu v podobě bezplatného vstupu do zoo.

ZOO Liberec odměňuje za povedené vysvědčení
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Liberec.

Akce se týká všech, kterým se na aktuálním vysvědčení skví pouze jedničky a dvojky. Toto vysvědčení či jeho kopii je nutné přinést do zoo a ukázat při vstupu na hlavní pokladně. Nabídka je omezena pouze na dobu dvou dnů – čtvrtka 30. 6. a pátku 1. 7. 2016. Vstup zdarma neplatí pro doprovod, pouze pro majitele vysvědčení.

V liberecké zoo najdou přechodný domov arktičtí vlci

28. 6. 2016 v odpoledních hodinách dorazí do nejstarší české zoo zajímavý transport ze ZOO Olomouc. Právě z této moravské zahrady přichází pod Ještěd dvojice vlků arktických (Canis lupus arctos). Jedná se o dva dospívající samce, kteří v liberecké zoo zůstanou pouze na přechodnou dobu – do letošního podzimu. Obsadí dvě expozice u cesty vedoucí k jezeru, jež dříve sloužily vlkům hřivnatým. Tento jihoamerický druh zahrada chovala od roku 2006. Byl pověstný a charakteristický svým vydatným pachem do širokého okolí expozice. Oba jedinci z chovaného páru - Samantha a Remus zemřeli v nedávné době věkem.

Vlk arktický obývá oblasti severně od pobřeží Kanady a v severním Grónsku. Bílé zbarvení mu umožňuje být v polárních krajích úspěšným predátorem. Je mimořádně odolný a hustotou srsti uzpůsobený k životu za extrémně nízkých teplot. Výška v kohoutku se pohybuje mezi 60 – 80 cm s délkou těla mezi 100 – 150 cm. Kořistí vlčích smeček, čítajících přibližně 7 - 12 jedinců bývají nejčastěji sobi, pižmoni, ale také menší savci jako králík apod. Nepohrdnou ani mršinami. Jedná se o velmi vytrvalé běžce, kteří při lovu vydrží pronásledovat kořist i desítky hodin.

Foto: ZOO Brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…