ZP MV ČR: První zdravotní pojišťovna s ombudsmanem

05.04.2016 12:20

Jako zatím jediná zdravotní pojišťovna v České republice zřizuje Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) pro své klienty i zaměstnance institut ochránce jejich práv – ombudsmana.

ZP MV ČR: První zdravotní pojišťovna s ombudsmanem
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

Nejste spokojeni s vyřízením své záležitosti u zdravotní pojišťovny? Máte zajímavý podnět ke zkvalitnění její práce? Obraťte se na nezávislého ombudsmana zdravotní pojišťovny. Ten podnět prošetří, námět posoudí a navrhne řešení.

„Máme více než milion dvě stě osmdesát tisíc klientů, a tak nelze vyloučit, že v některých případech může dojít k nedorozumění, nepochopení, a proto i k nespokojenosti některých klientů s našimi službami. Vzhledem k tomu, že je pro nás spokojenost klientů důležitá, rozhodli jsme se rozšířit stávající kontrolní a stížnostní agendu pojišťovny ještě o institut nezávislého ombudsmana. Ve stávající úvodní fázi zavádění institutu ombudsmana si chceme ověřit, zda budou mít naši klienti o takovou službu zájem,“ okomentoval rozhodnutí ZP MV ČR její generální ředitel David Kostka.

Posoudí i námitky zaměstnanců

Protože ZP MV ČR chce být vstřícnou a zodpovědnou institucí nejen ke svým klientům, ale i zaměstnancům, bude se agenda ombudsmana vztahovat i na případná podání právě ze strany zaměstnanců.

Oblasti, kterými se bude ombudsman ZP MV ČR zabývat, budou rovné zacházení, kvalita klientských služeb, registrace pojištěnce, možnost čerpání preventivních programů včetně realizace projektu Karta života a zaměstnanecké vztahy. Předpokladem pro podání podnětu ombudsmanovi je vyčerpání dostupných postupů k nápravě.

Chcete-li doručit podnět ochránci práv, učiňte tak mailem na adresu info@zpmvcr.cz. Do předmětu zprávy uveďte klíčové slovo ombudsman. Podnět můžete podat i osobně na klientských pracovištích pojišťovny, písemně či datovou schránkou.

Vaše ZP MV ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…