ZP MV ČR chce zveřejnit smlouvy s nemocnicemi a lékaři

21.03.2014 16:02

Největší zaměstnanecká zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) v návaznosti na dnešní jednání zdravotnické tripartity a iniciativy ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka učinila první krok k zveřejnění smluv zdravotní pojišťovny se zdravotnickými zařízeními.

ZP MV ČR chce zveřejnit smlouvy s nemocnicemi a lékaři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

„ZP MV ČR opakovaně deklarovala ochotu zveřejnit smlouvy se zdravotnickými zařízeními. Zatím jí v tom brání formulace uzavřených smluv s poskytovateli zdravotních služeb, které pod hrozbou sankcí zdravotní pojišťovně zakazují podávat  informace o poskytovateli zdravotních služeb třetí straně,“ říká generální ředitel ZP MV ČR Jaromír Gajdáček.

ZP MV ČR v rámci urychlení celého procesu se proto rozhodla obrátit dopisem na představitele poskytovatelů zdravotních služeb, tedy na asociace nemocnic a sdružení ambulantních lékařů se žádostí, aby pomohli se zajištěním souhlasu svých členů se zveřejněním těchto smluv.  „Ve chvíli, kdy ZP MV ČR získá souhlas poskytovatelů zdravotních služeb se zveřejněním těchto smluv aniž by se tím vystavovala sankcím, začne je zveřejňovat,“ konstatuje generální ředitel pojišťovny.

„Aby mohly být smlouvy i s dodatky zveřejněny, je rovněž zapotřebí, aby všechny nemocnice, které tak ještě neučinily, podepsaly navržené dodatky ke smlouvám na aktuální období,“ zdůraznil Jaromír Gajdáček.

ZP MV ČR podle svého generálního ředitele vyzve k podobnému kroku i zbývající zaměstnanecké zdravotní pojišťovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…