ZZS MSK: Děti v Karviné srazil automobil

27.05.2014 16:40

Tři posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly dnes (úterý 27.5.) před polednem u dopravní nehody v Karviné. Po tři čtvrtě na dvanáct přijali operátoři ZZS informaci o střetu osobního automobilu s několika dětmi na přechodu pro chodce na ulici Hornická. Pomoci ihned vyjely dva týmy záchranářů z karvinského stanoviště ZZS. První posádka byla na místě během čtyř minut od nahlášení události.

ZZS MSK: Děti v Karviné srazil automobil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Ošetřit bylo nutno tři děti, všechny byly při vědomí a mimo bezprostředního ohrožení života. Se záchranáři komunikovaly. Šestiletý chlapec utrpěl středně těžké poranění hlavy, zasahující lékař vyslovil podezření na otřes mozku. Přibližně stejně stará dívka byla ošetřena s poraněním hlavy a dolní končetiny, třetí z pacientů, rovněž dívka, pak s poraněním obličeje a horní končetiny.

Dětem byla na místě poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a poté je posádky ZZS transportovaly do nemocnice v Karviné, kde byly předány na dětské ambulanci a jednotce intenzivní péče.

Ošetřit bylo nutno také třiačtyřicetiletou učitelku, jež děti v době incidentu doprovázela. Neutrpěla fyzické poranění, ale jevila známky akutní stresové reakce na prožitou událost. O postiženou se starala interventka ZZS, která k události přijela v posádce rychlé zdravotnické pomoci. Poté, co ženě poskytla první psychickou pomoc, nebyl nutný její transport do zdravotnického zařízení a mohla být ponechána na místě zásahu.   

PhDr. Lukáš Humpl
Tiskový mluvčí ZZS MSK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …