ZZS MSK: Pád z výšky na Opavsku

11.05.2014 12:51

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v sobotu 10.5. večer u vážně zraněného na Opavsku.

ZZS MSK: Pád z výšky na Opavsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Před dvacátou hodinou přijalo operační středisko zdravotnické záchranné služby informaci o pádu muže z výšky v obci Dolní Benešov, místní části Zábřeh. K události byly ihned vyslány pozemní posádky - rychlé zdravotnické pomoci a rendez-vous, z výjezdového stanoviště v Hlučíně. Na záchraně postiženého se podílel také vrtulník LZS. První posádka byla u pacienta během šesti minut od nahlášení.      

Devětačtyřicetiletý muž pracoval na žebříku, z něhož měl ořezávat strom. Událost samotná se odehrála beze svědků, pacient byl nalezen již ležící na zemi a v bezvědomí. Záchranáři jej zajistili krčním límcem, lékař musel provést intubaci dýchacích cest a připojit postiženého k přístrojem řízenému dýchání.  Prvotní vyšetření ukázalo zranění hlavy a podezření na poranění mozku. Po provedení dalších opatření byl muž připraven k transportu do zdravotnického zařízení. Letečtí záchranáři jej ve vážném stavu přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě a ve tři čtvrtě na devět předali do péče tamních lékařů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…