Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Rize, Almaty a v Bombaji mají nové vedoucí

02.09.2015 12:12

Novým vedoucím zahraniční kanceláře v Rize pro oblast Pobaltí se stal Jiří Reil, pobočku v Almaty nově řídí Petr Jurčík a zastoupení v Bombaji Tomáš Rousek.

Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Rize, Almaty a v Bombaji mají nové vedoucí
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Jiří Rejl (61 let)  se v oblasti zahraničního obchodu pohybuje již od roku 1976. Jeho specializací byl export zemědělských strojů do východní a jižní Evropy. V 90. letech zastupoval společnost Motokov v Albánii. V agentuře CzechTrade působí od roku 2008. Nejprve se zabýval podporou exportu českého leteckého, železničního a elektrotechnického průmyslu a v srpnu 2015 se stal vedoucím zahraniční kanceláře pro Pobaltí se sídlem v Rize. Vystudoval zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické. Hovoří plynně rusky a anglicky. Zajímá se o historii, literaturu, aktivně hraje golf a se svojí rodinou se věnuje chalupaření.

Petr Jurčík (28 let) začínal jako konzultant a zástupce českých a slovenských firem na Ukrajině. Do agentury CzechTrade nastoupil na pozici konzultanta v oddělení elektra, ICT a dopravních a manipulačních zařízení v listopadu 2014. Od srpna 2015 je vedoucím zahraniční kanceláře v Almaty. Petr Jurčík je absolventem dopravní fakulty Univerzity Pardubice, mluví plynně rusky a anglicky a domluví se také německy, ukrajinsky a rumunsky. Mezi jeho koníčky patří dopravní technika a cestování do turisticky méně známých destinací.

Také Tomáš Rousek (48 let) zasvětil kariéru mezinárodnímu obchodu. Působil převážně v oblasti energetiky, nakládání s odpady a stavebnictví. V letech 2008–2011 byl ředitelem dceřiné společnosti výrobce elektrotechnických materiálů Kopos Kolín v Etiopii. V agentuře CzechTrade působil jako manažer projektu koordinace českých firem v projektech financovaných Světovou bankou již v letech 2006–2008. Od léta letošního roku vede kancelář agentury v indické Bombaji.

Tomáš Rousek vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Kromě angličtiny se domluví také amharsky. Ve volných chvílích se věnuje sportu, psaní a studiu hindštiny.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů. www.czechtrade.cz

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…