Zaměstnankyně úřadu práce zachránily život klientovi

21.12.2015 13:25

Čtyřem zaměstnankyním Kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR v Židlochovicích vděčí jeden z klientů za svůj život. Právě tyto úřednice nepropadly panice a okamžitě zahájily první pomoc, když muž při návštěvě ÚP ČR upadl do bezvědomí.

Zaměstnankyně úřadu práce zachránily život klientovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Začátkem prosince se na Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Židlochovicích dostavil asi šedesátiletý klient, aby si zde vyřídil své záležitosti.

Po chvíli se ozvala z čekárny rána. Celkem čtyři úřednice vyběhly z kanceláře, aby se podívaly, co se stalo. Když uviděly ležet

Zaměstnankyně ÚP ČR začaly okamžitě provádět střídavě masáž srdce, kontrolovaly jeho dech i puls. Zároveň byly v kontaktu s operátorem záchranné služby, který jim po telefonu radil, jak postupovat. V době, kdy muž nabyl vědomí, dorazila na místo sanitka a lékař z nedalekého zdravotnického zařízení. V nemocnici klient, který podle lékařské zprávy prošel zástavou srdce, podstoupil operaci, při níž mu lékaři voperovali kardiostimulátor. Několik dní poté se na pracoviště dostavila jeho manželka a oznámila úřednicím, že její muž je v pořádku a v domácím ošetřování.

„Jen díky rychlé reakci těchto zaměstnankyň se tak podařilo zachránit život člověka, který by v opačném případě s největší pravděpodobností zemřel, a za to jim patří velký dík,“ vyzdvihuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Brně Josef Bürger. „Tento počin, byť je naší občanskou povinností poskytnout první pomoc, svědčí o vysokém morálním kreditu zaměstnanců tohoto pracoviště a já si jich za to nesmírně vážím,“ dodává ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Židlochovicích Ondřej Plhal.

„Naše reakce byla naprosto spontánní a věříme, že by se takto zachoval každý z našich kolegů. Ten pocit, že jste zachránili něčí život, rozhodně stojí za to,“ uzavírají shodně všechny kolegyně, které se podílely na záchraně života klienta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…