Září v Dukovanech ve znamení bohatého programu pro návštěvníky

26.08.2017 22:39

Letní kino pod věžemi a mimořádné noční prohlídky připravila Jaderná elektrárna Dukovany pro své návštěvníky. Každý zářijový pátek od devíti večer do jedné ráno se přihlášení jaderní nadšenci podívají do Infocentra, strojovny i skladu s použitým palivem. V rámci končících prázdnin se bude v sobotu 2. září poprvé přímo u elektrárny promítat v letním kině.

Září v Dukovanech ve znamení bohatého programu pro návštěvníky
Foto: cez.cz
Popisek: Jaderná elektrárna Dukovany

Anděl Páně 2 a Teorie tygra jsou filmy, které mohou shlédnout návštěvníci přímo u Jaderné elektrárny Dukovany v letním kině v sobotu 2. září od 20:30 hod. Vůbec poprvé bude možné díky spolupráci s kinematografem bratří Čadíků shlédnout filmy s kulisou dukovanských chladicích věží a to nejen z židlí a lavic, ale také přímo ze zaparkovaných aut na parkovišti u elektrárny.

Další raritou jsou noční prohlídky elektrárny, o které je tradičně velký zájem. Jejich kapacita 160 míst se naplnila během prvního týdne po jejich uveřejnění. Exkurze se konají v čase od 21:00 do 1:00 hodin a bylo nutné se na ně předem přihlásit. Zájemci navštíví Infocentrum, výcvikový trenažér pro operátory, strojovnu parních turbín a sklad kontejnerů s použitým palivem. To vše za odborného výkladu průvodkyň.

Celkově již od ledna navštívilo elektrárnu 18 896 osob, z toho 423 cizinců z mnoha rozličných zemí jako např. Čína, Venezuela, Bolívie, USA, Polsko, Rakousko, Japonsko, Singapur a další. Zájem o Jadernou elektrárnu Dukovany u veřejnosti stále roste, elektrárna tak patří k nejnavštěvovanějším místům regionu a je na třetím místě v návštěvnosti všech Infocenter ČEZ v ČR. Velkému zájmu se těší prázdninová akce 24 hodin otevřených dveří, kterou navštívilo rekordních 1052 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…