Září v Dukovanech ve znamení bohatého programu pro návštěvníky

26.08.2017 22:39

Letní kino pod věžemi a mimořádné noční prohlídky připravila Jaderná elektrárna Dukovany pro své návštěvníky. Každý zářijový pátek od devíti večer do jedné ráno se přihlášení jaderní nadšenci podívají do Infocentra, strojovny i skladu s použitým palivem. V rámci končících prázdnin se bude v sobotu 2. září poprvé přímo u elektrárny promítat v letním kině.

Září v Dukovanech ve znamení bohatého programu pro návštěvníky
Foto: cez.cz
Popisek: Jaderná elektrárna Dukovany

Anděl Páně 2 a Teorie tygra jsou filmy, které mohou shlédnout návštěvníci přímo u Jaderné elektrárny Dukovany v letním kině v sobotu 2. září od 20:30 hod. Vůbec poprvé bude možné díky spolupráci s kinematografem bratří Čadíků shlédnout filmy s kulisou dukovanských chladicích věží a to nejen z židlí a lavic, ale také přímo ze zaparkovaných aut na parkovišti u elektrárny.

Další raritou jsou noční prohlídky elektrárny, o které je tradičně velký zájem. Jejich kapacita 160 míst se naplnila během prvního týdne po jejich uveřejnění. Exkurze se konají v čase od 21:00 do 1:00 hodin a bylo nutné se na ně předem přihlásit. Zájemci navštíví Infocentrum, výcvikový trenažér pro operátory, strojovnu parních turbín a sklad kontejnerů s použitým palivem. To vše za odborného výkladu průvodkyň.

Celkově již od ledna navštívilo elektrárnu 18 896 osob, z toho 423 cizinců z mnoha rozličných zemí jako např. Čína, Venezuela, Bolívie, USA, Polsko, Rakousko, Japonsko, Singapur a další. Zájem o Jadernou elektrárnu Dukovany u veřejnosti stále roste, elektrárna tak patří k nejnavštěvovanějším místům regionu a je na třetím místě v návštěvnosti všech Infocenter ČEZ v ČR. Velkému zájmu se těší prázdninová akce 24 hodin otevřených dveří, kterou navštívilo rekordních 1052 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…