Zařízení Iomega StorCenter px2-300d a ix4-300d nabízejí ultrarychlé ukládání, ochranu dat a připojení do cloudu

23.10.2012 15:00

Společnost Iomega Corporation, globální lídr v ochraně dat, dnes oznámila celosvětovou dostupnost nejnovějších přírůstků do oceňovaného portfolia síťových úložných řešení Iomega: vysoce výkonné stolní síťové úložiště Iomega® StorCenter™ px2-300d Network Storage s procesorem Intel® Atom™, dvěma diskovými pozicemi a až 6 TB úložné kapacity a úložiště Iomega® StorCenter™ ix4-300d Network Storage, které představuje novou generaci oblíbené řady Iomega StorCenter ix. Ta nabízí všestranná a snadno ovladatelná síťová úložiště se čtyřmi diskovými pozicemi.

Zařízení Iomega StorCenter px2-300d a ix4-300d nabízejí ultrarychlé ukládání, ochranu dat a připojení do cloudu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Nové modely Iomega StorCenter px2-300d a StorCenter ix4-300d jsou určeny pro náročné individuální uživatele, malé kanceláře, malé a středně velké firmy a distribuované podniky. Využívají oceňovaný operační systém EMC LifeLine™ pro sdílení souborů mezi platformami s dokonale integrovanými funkcemi zabezpečení a usnadnění práce, jako je ochrana dat RAID, pevné disky vyměnitelné za provozu (pouze u modelu px2-300d), podpora virtualizovaného prostředí, několik možností ukládání dat v cloudu, antivirová ochrana (pouze u modelu px2­300d), integrace služby Active Directory, pokročilé funkce pro sdílení médií a další. Oba produkty se dodávají s nejnovější verzí systému LifeLine 3.4, která přináší významná vylepšení a nové funkce, mimo jiné vylepšenou podporu služby Active Directory, efektivnější souborový systém EXT4, přidanou podporu systému MySQL Server a nové funkce pro bezpečnostní kamerové systémy.

„Nová stolní úložiště Iomega StorCenter px2 a ix4 nabízejí dnešním malým a středním podnikům a vzdáleným firemním pobočkám bezkonkurenční rovnováhu mezi výkonem, jednoduchým ovládáním a všestranností v oblasti ukládání, sdílení a ochrany dat,“ uvedl Mike Nikzad, provozní ředitel společnosti Iomega Corporation. „Tyto dva nové modely síťových úložišť umožňují flexibilně konfigurovat úložnou kapacitu tak, aby vyhovovala vašim obchodním potřebám dnes i do budoucna, a přinášejí snadný přístup k vzdálenému ukládání v cloudu, možnost vysokorychlostního duálního gigabitového ethernetového připojení a celou škálu dalších podnikových funkcí, díky nimž se tato nevelká síťová zařízení stanou páteří jakéhokoli řešení správy dat v malé či střední firmě.“
snadné nasazení, spolehlivost a bohaté funkce zařízení NAS pro malé firmy i vzdálené pobočky.“

Flexibilní konfigurace nových úložišť Iomega StorCenter px2-300d a StorCenter ix4-300d

V obou produktových řadách se nabízejí plně osazené verze úložišť –  u modelu px2-300d s 1TB, 2TB a 3TB pevnými disky podnikové třídy pracujícími při 7 200 otáčkách za minutu, u modelu ix4-300d s 1TB, 2TB a 3TB disky SATA II – ale také bezdiskové modely, do nichž mohou uživatelé použít vlastní pevné disky.

Společnost Iomega zároveň chystá pro budoucí modely v obou řadách 4TB disky.

Základní funkce nových úložišť Iomega StorCenter px2-300d a StorCenter ix4-300d

Vybíráme z řady standardních funkcí dvou nových produktových řad:

  • Integrovaná cloudová technologie: k dispozici je cloudový konektor EMC Atmos, řešení EMC Avamar pro deduplikaci dat (pouze u modelů StorCenter px2-300d), Mozy Pro, Amazon S3 a technologie Iomega Personal Cloud.
  • Prostředí Iomega Personal Cloud umožňuje vzdálený přístup a sdílení prostřednictvím webové výpočetní architektury, která prostřednictvím Internetu propojí vaše úložiště StorCenter s dalšími jednotlivci a zařízeními.
  • Pokročilé funkce pro ukládání a sledování videa z bezpečnostních kamerových systémů, včetně vylepšené detekce pohybu a varování, a podpora až 16 kamer u každého úložiště px2-300d, resp. až 8 kamer u každého úložiště ix4-300d StorCenter.
  • Pokročilé funkce replikace dat nabízejí snadnou ochranu souborů z připojených jednotek USB nebo síťových úložišť, a to i pro pozvané členy prostředí Iomega Personal Cloud.
  • Obnova dat po havárii z cloudu s využitím dvou jednotek StorCenter v různých umístěních.
  • Automatické antivirové skenování a čištění s využitím softwaru McAfee VirusScan Enterprise, který je součástí dodávky (pouze u modelů StorCenter px2-300d).
  • Kompatibilita s virtualizačními prostředími: certifikováno pro platformy VMware®, Microsoft® Windows™ Server (Hyper-V) a Citrix® XenServer™.
  • Šifrované svazky nabízejí další ochranu a zabezpečení dat před neoprávněným přístupem (pouze u modelů StorCenter px2-300d).
  • Podpora výpočetních prostředí PC, Mac® a Linux®.
  • Klientská aplikace Iomega Link iOS pro vzdálené zobrazení a kontrolu z inteligentního telefonu či tabletu.
  • Zjednodušené zálohování díky podpoře systému Time Machine® pro uživatele systému Apple OS X a řešení Iomega QuikProtect pro uživatele platformy PC.
  • Vylepšená integrace služby Active Directory, včetně podpory důvěryhodných domén.
  • Integrovaný multimediální server UPnP™ DLNA Certified® Audio Video Media Server – streamování obsahu do různých mediálních zařízení.
  • Svým zákazníkům i dalším uživatelům můžete zajistit aktuální informace o vašem podniku, když soubory s posledními novinkami pohodlně uložíte do složek, odkud se automaticky nahrají na vaše účty v sociálních sítích, jako je Facebook, Flickr a YouTube.

Modely StorCenter px2-300d a ix4-300d mohou zároveň přispět k ochraně vašeho podniku díky integrovanému softwaru pro správu videa SecureMind Surveillance Manager, který umožňuje živé sledování několika kanálů, pořizování videozáznamů a rychlé přehrávání videa pomocí několika IP kamer (kamery nejsou součástí dodávky). Díky vestavěné úložné kapacitě a funkcím archivace a uchovávání dat jsou nová síťová úložiště Iomega pro zachycování a ukládání videa z bezpečnostních kamer mimořádně vhodná. Každé ze zařízení StorCenter px2-300d a ix4-300d zahrnuje v ceně licenci pro jednu kameru.

Model StorCenter px2-300d navíc představuje jediný síťový úložný produkt ve své třídě, který podporuje antivirový software McAfee VirusScan Enterprise. Ten přináší integrované funkce antivirového skenování a čištění v reálném čase při přístupu a automaticky pomocí skenovacího modulu McAfee. Jedná se o plnou implementaci softwaru McAfee VirusScan Enterprise včetně známých funkcí a uživatelského rozhraní. Úložiště StorCenter px2-300d zahrnuje předplatné softwaru McAfee VirusScan v ceně, bez dalších poplatků.

Dostupnost a záruka

Nové síťové úložiště Iomega® StorCenter™ px2-300d bude v oblasti Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA) dostupné do konce tohoto měsíce. Ceny v regionu EMEA budou začínat na 449 € za bezdiskový model. (Jde o doporučenou maloobchodní cenu pro Evropu, Střední východ a Afriku.)

Nové síťové úložiště Iomega® StorCenter™ ix4-300d bude v oblasti Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA) dostupné rovněž do konce tohoto měsíce. Ceny v regionu EMEA budou začínat na 279 € za bezdiskový model. (Jde o doporučenou maloobchodní cenu pro Evropu, Střední východ a Afriku.)

Všechny ceny jsou doporučené maloobchodní ceny Evropu, Střední východ a Afriku.

O společnosti EMC

EMC Corporation (NYSE: EMC) je špičkovým světovým vývojářem a poskytovatelem řešení a technologií pro informační infrastrukturu, které umožňují podnikům všech velikostí od základu přeměnit způsob, jakým se utkávají s konkurencí a zhodnocují své informace. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na webu na adrese www.emc.com.

O společnosti Iomega

Iomega Corporation, jejímž výhradním majitelem je společnost EMC Corporation, se sídlem v San Diegu je vedoucím světovým poskytovatelem inovativních řešení pro ukládání a zabezpečení sítí pro malé firmy, domácí kanceláře, spotřebitele a další uživatele. Od svého založení v roce 1980 prodala společnost více než 400 milionů digitálních úložných disků a dalších zařízení. Současné produktové portfolio společnosti Iomega zahrnuje špičkové produkty typu NAS (network attached storage), externí pevné disky, multimediální jednotky a oceňovaná vyměnitelná úložná zařízení s názvem REV® Backup Drive. Informace o produktech společnosti Iomega pro digitální ukládání a o řešeních spravovaných služeb naleznete na webu na adrese www.iomega.com. Prodejcům je k dispozici web www.ioclub.net.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …