Zástupci ÚZSVM se sešli s představiteli Iniciativy Klinika

25.02.2016 10:31

V úterý se uskutečnilo jednání mezi zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) a představiteli Autonomního sociální ho centra Klinika. Obě strany si vyměnily svá stanoviska k ukončení smlouvy o výpůjčce objektu Jeseniova 60 v Praze.

Zástupci ÚZSVM se sešli s představiteli Iniciativy Klinika
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Z hlediska ÚZSVM byla vysvětlována a deklarována povinnost dodržování veškerých předpisů v oblasti hospodaření s majetkem státu včetně stavebního zákona.
?Platná právní úprava v návaznosti na sdělení odboru výstavby úřadu Městské části Praha 3 neumožňuje prodloužit výpůjčku na další období. Pokud jde o případnou rekolaudaci, ÚZSVM ji nemůže provést sám ani k tomu nemůže zmocnit zástupce Autonomního sociálního centra Klinika, neboť objekt je pro ÚZSVM nepotřebný.

Opačný postup by byl v rozporu se zákonem o majetku státu i v rozporu s rozpočtovými pravidly. Rozhodující v dalším postupu bude stanovisko Vládní dislokační komise, která rozhodne buď o převodu na jinou organizační složku státu, nebo potvrdí nepotřebnost majetku pro stát. V takovém případě bude následovat transparentní výběrové řízení.

ÚZSVM se nebrání dalšímu jednání se zástupci Autonomního sociálního centra klinika s tím, že ale ÚZSVM trvá na svém prohlášení z pátku 19. února letošního roku a předpokládá, že 2. března 2016 dojde k předání objektu. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…