Závodníci pražského City Cross Run běželi pro handicapované děti

19.10.2015 18:56 | Zprávy

Osobního školního asistenta, roční školné i příspěvky do sportovních oddílů pomůže několika handicapovaným dětem a sociálně slabým rodinám uhradit aktivita uživatelů mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. Ti totiž jejím prostřednictvím nasbírali potřebný počet bodů pro projekt neziskové organizace ANO, ANO, do jejíchž rukou tak Nadace ČEZ na nedělním běžeckém závodě ČEZ City Cross Run Prague mohla předat šek na 80 tisíc korun.

Závodníci pražského City Cross Run běželi pro handicapované děti
Foto: cez.cz
Popisek: Závodníci pražského City Cross Run běželi pro handicapované děti

Nezisková organizace ANO, ANO podporuje v roli koordinátora, motivátora, sponzora a garanta sociálně znevýhodněné děti a mládež od roku 2011. Její pomoc již využilo na čtyři sta dětí, aktuálně podporuje 175 z nich. Prostřednictvím vlastního projektu s názvem Sport pomáhá získává finanční prostředky díky spřáteleným benefičním akcím i dobrovolníkům z řad aktivních sportovců. „Jsme velmi rádi, že jsme náš projekt, který s aplikací ČEZ sdílí základní myšlenku aktivního způsobu života a pomoci potřebným, mohli zapojit i do Pomáhej pohybem. Díky jejím uživatelům jsme získali finanční prostředky pro sedm dětí, kterým můžeme pomoci uhradit vzdělání a splnit jejich sportovní sny,“ uvedl Pavel Zach z neziskové organizace ANO, ANO.

Třicetitisícová část získaného příspěvku pokryje roční náklady na asistenta ve škole pro tělesně handicapovaného chlapce z pěstounské rodiny, 24 tisíci korunami bude uhrazeno roční školné pro dva tělesně a mentálně postižené chlapce, zbytek pak půjde na úhradu ročního trénování v basketbalovém, volejbalovém a florbalovém oddíle dalším čtyřem dětem ze sociálně slabých rodin a dětských domovů.

Šek v celkové výši 80 tisíc korun předala zástupcům ANO, ANO Nadace ČEZ na ČEZ City Cross Run Prague, nedělním šestnáctikilometrovém běžeckém závodě Prahou. V jeho průběhu se totiž sportovci nesoustředili jen na skvělý výkon či zajímavosti podél závodní trasy, ale také na podporu dobré věci v duchu hesla celé aplikace i nasazeného projektu. „Nedělní pražský závod nás opět utvrdil v tom, že aktivní způsob života jde ruku v ruce s touhou pomáhat tam, kde je potřeba. Aplikace Pomáhej pohybem velmi jednoduchým způsobem umožňuje vlastní aktivitu k takové pomoci zužitkovat, čehož hojně využívali i běžci na ČEZ City Cross Run Prague. Ti v neděli k cílové čáře dostali nejen sebe, ale také projekt Sport pomáhá,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Vybraným projektům lze prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem pomáhat i dalšími druhy pohybu, například jízdou na kole nebo třeba zdánlivě obyčejnou chůzí. Aplikace funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace ČEZ EPP.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací na www.nadacecez.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Happka je nová aplikace komory pro podnikatele

7:02 Hospodářská komora: Happka je nová aplikace komory pro podnikatele

Informace z ekonomiky i podnikání, aktuality, pozvánky na akce či školení. Nejen to nabídne nová apl…