Zdravé stravování s.r.o. rozšiřuje nabídku svých stravovacích programů. Chystanou novinkou je stravovací program se sníženým obsahem laktózy. Laktóza je mléčný cukr vyskytující se především v mléku a mléčných výrobcích. „Jídelníček se sníženým množstvím laktózy obsahuje speciální mléčné výrobky. Zároveň je pestrý, vyvážený a splňuje potřebné nutriční parametry. Připravovaná jídla jsou vhodná jak pro klienty s intolerancí na laktózu, tak i pro klienty, kteří se z jakéhokoliv důvodu vyhýbají určitým druhům mléčných výrobků,“ popisuje Mgr. Kateřina Šimková, nutriční specialistka a odborná garantka společnosti Zdravé stravování.
Jídelníček se sníženým obsahem laktózy nebude zahrnovat máslo a klasické mléčné výrobky. Při přípravě jídla budou užity speciální mléčné výrobky se sníženým množstvím laktózy, které jsou vhodné při dodržování bezlaktózové diety. V jídelníčku bude zdrojem laktózy klasické pečivo či křehké plátky. Její množství je však v těchto potravinách zanedbatelné.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: komerční tisková zpráva