Zdraví jako vášeň! Heslo, podle kterého ZP 211 žije

01.10.2012 9:33

Existuje tisíce nemocí, ale jen jedno zdraví, řekl přibližně před 180 lety německý spisovatel Karl Borne. Zdraví je pro člověka skutečně nejdůležitější hodnotou ať žije v jakékoliv době. Není proto náhoda, že největší zaměstnanecká zdravotní pojišťovna v zemi s 1 200 000 klienty - Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP 211), která 1. října oslaví 20 let své existence - se řídí heslem: Zdraví jako vášeň.

Zdraví jako vášeň! Heslo, podle kterého ZP 211 žije
Foto: ZP 211
Popisek: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP 211)

„Naši pojištěnci se mohou spolehnout, že v případě potřeby dostanou kvalitní zdravotní péči, která jim bude poskytnuta kdekoliv na území České republiky. Spolupracujeme s absolutní většinou lékařů, ambulancí a nemocnic v zemi. Kromě toho však máme ještě jeden neskromný cíl: chceme, aby klienti ZP 211 žili především zdravý, šťastný a spokojený život. Aby lékař byl až to poslední, co budou potřebovat,“ říká generální ředitel ZP 211 Jaromír Gajdáček a dodává: „Proto svým klientům nad rámec základních povinností, kterými je zajištění kvalitní a dostupné zdravotní péče, nabízíme i řadu unikátních projektů, akcí, vyšetření, výhod a bonusů, abychom je motivovali k zdravému životnímu stylu.“

Zábava a poučení

Jedním z nich je poučný, ale zároveň zábavný projekt, nazvaný podle hesla pojišťovny: Zdraví jako vášeň. Jeho tváří se stal herec a psychoterapeut Pavel Kříž. Na www.zdravijakovasen.cz se mohou klienti ZP 211 přihlásit do akce Změním se a pod vedením známého odborníka na výživu Petra Havlíčka proměnit své dosavadní stravovací návyky. Mnozí účastníci potvrdili, že díky projektu shodili nadbytečná kila, začali pravidelněji sportovat, což se projevilo na jejich zdraví. Vysoký tlak se snížil, potíže s dýcháním ustoupily, klouby bolí o něco méně…

Na webu mohou zájemci najít i recepty na zdravější a přitom chutná jídla, názory známých osobností na téma zdraví, poučné informace od renomovaných odborníků a lékařů. Mohou si zacvičit podle rad zkušených trenérů a mohou si také zasoutěžit o hodnotné ceny, které do soutěží poskytují obchodní partneři zdravotní pojišťovny.

S projektem Zdraví jako vášeň se mohou klienti ZP 211 také přihlásit do výběru na komplexní onkologické vyšetření v renomovaném Masarykově onkologickém ústavu v Brně, kde díky své pojišťovně 211 absolvují vyšetření zdarma. Mohou se přihlásit i na komplexní kardiologické vyšetření v Lázních Teplice nad Bečvou.

Karta života: Rychlý a užitečný pomocník

Zdravotní pojišťovna 211 nabízí svým klientům zdarma velice úspěšnou a dnes již velmi žádanou Kartu života. Pomáhá klientům zdravotní pojišťovny 211 v nouzi, poskytuje jim rychlé informace o jejich zdraví, chronických potížích, užívaných lécích či důležitých operacích.

Od svého vzniku v roce 2009 se stala téměř nepostradatelným pomocníkem pro už téměř 200 000 klientů ZP 211. Přístupná je na chytrých mobilech, v internetu a je možné si základní informace z Karty života nechat zaslat SMS zprávou do běžného mobilu.

SOS tlačítko

Velmi užitečná funkce v případě, že se klient 211 dostane do zdravotní nouze a potřebuje pomoc.  Po zmáčknutí SOS tlačítka na svém chytrém mobilu se dovolá blízké osobě nebo bude odeslána SMS zpráva s předem určeným textem, o tom, že se klient ZP 211 nachází ve zdraví ohrožujícím stavu. Více zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…