Železniční doprava bude díky systému GSM-R ještě bezpečnější, na jeho výstavbě se podílí ČD - Telematika

01.02.2018 17:38

Společnost ČD - Telematika se významnou měrou podílí na výstavbě systému GSM-R na železničních tratích v České republice. Aktuálně probíhá výstavba systému na úsecích České Velenice – České Budějovice – Horní Dvořiště a Plzeň – České Budějovice. Zadavatelem je společnost SŽDC s.o., hlavním dodavatelem je společnost Kapsch CarrierCom s.r.o. a ČD - Telematika je v této akci pro společnost Kapsch důležitým partnerem. Výstavba systému GSM-R je spolufinancována prostředky Evropské unie.

Železniční doprava bude díky systému GSM-R ještě bezpečnější, na jeho výstavbě se podílí ČD - Telematika
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Systém GSM-R je evropský standard sloužící pro bezdrátovou komunikaci řídících dispečerů a výpravčích s hnacím vozidlem (lokomotivou) a jako základní přenosový systém pro evropský vlakový zabezpečovací systém ETCS (European Train Control System).

V rámci realizace stavby „GSM-R České Velenice – České Budějovice – Horní Dvořiště“ budou dotčené tratě vybaveny technologií GSM-R a pracoviště výpravčích obdrží kompletně nové IP telefonní zapojovače a IP rozhlasové ústředny. Zároveň budou vyměněna a doplněna i pracoviště obou řídících dispečerů tratí, kteří sídlí v Českých Budějovicích a bude řešeno i dispečerské telekomunikační vybavení celého uzlu – železniční stanice České Budějovice. Hodnota této subdodávky je přibližně 77 milionů Kč. Termín dokončení subdodávky je srpen letošního roku, termín dokončení celé stavby je plánován na březen 2019.

Stavba „GSM-R Plzeň – České Budějovice“ v sobě zahrnuje jak pokrytí železniční tratě Plzeň – České Budějovice signálem GSM-R, tak vybudování zcela nového přenosového systému SDH na úrovni STM4. Pracoviště výpravčích na celé této trati budou rovněž vybavena kompletně novými IP telefonními zapojovači. Subdodávka s termínem dokončení v listopadu letošního roku má hodnotu přibližně 78 milionů Kč, celá stavba pak má být dokončena také v březnu 2019. V obou stavbách je ČD - Telematika v roli důležitého subdodavatele, který zajišťuje dodávky stožárů a domků GSM-R a také dodávky a montáž přenosových systémů, telefonních zapojovačů a rozhlasových ústředen.

ČD - Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími servis kontaktního centra, systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…