Zisk Lesů ČR za první čtvrtletí 2017 činí 1,72 miliardy korun

25.05.2017 22:10

Státní podnik Lesy České republiky vykázal v prvním čtvrtletí letošního roku zisk ve výši 1,72 miliard korun. Loni ve stejném období to bylo 1,59 miliard korun. Za loňský rok činí auditovaný hospodářský výsledek podniku před zdaněním 4,98 miliard korun.

Zisk Lesů ČR za první čtvrtletí 2017 činí 1,72 miliardy korun
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Za první tři měsíce letošního roku podnik vytěžil 1,86 milionů m3 dříví, loni to bylo ve stejném období 1,76 milionů m3 dříví. Cena dříví od roku 2015 postupně klesala. Vliv na to měl zejména přebytek kůrovcového a dalšího kalamitního dříví na trhu. „Obdobná situace bude zřejmě i letos. Přestože byla zima bohatá na srážky, kůrovce nezastavila,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

Za loňský rok činí auditovaný hospodářský výsledek podniku před zdaněním 4,98 miliard korun. „Na vlastních výrobcích a službách jsme utržili 10,9 miliard korun a vytěžili jsme 8,1 milion m3 dříví. Více než polovina pocházela z kůrovcových, větrných a jiných kalamit. Dříví se tedy prodávalo za nižší ceny,“ pokračoval Szórád. Do státního rozpočtu podnik odvedl v roce 2016 celkem 5,6 miliard korun. V posledních třech letech to bylo více než 20 miliard korun a na daních z příjmu právnických osob Lesy ČR odvedly od roku 2014 celkem 3,3 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…