Zkušenosti absolventů na online Dni otevřených dveří Fakulty stavební ČVUT

01.02.2022 13:30 | Tisková zpráva

Online Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT v pátek 4. února nabídne uchazečům o studium nejen rozhovory s akademiky o přijímacím řízení, stávajícími studenty o studiu a životě na vysoké škole, ale také se budou moci seznámit se zkušenostmi z praxe absolventů fakulty.

Zkušenosti absolventů na online Dni otevřených dveří Fakulty stavební ČVUT
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Ing. Martin Hrouda a Ing. arch. et. Ing. Jiří Kotal budou mluvit o tom, jak propojili svůj zápal pro stavařinu, skateboarding a využití veřejného prostoru tak, aby vznikla místa vybízející k sociální interakci. V průběhu celého vysílání budou mít uchazeči zároveň možnost živě pokládat dotazy všem hostům.

Online vysílání bude probíhat od 10 do 13 hodin ZDE. Webová aplikace stavarna.online již přitom běží už nyní a návštěvníci tu mohou získat informace o studijních programech nebo si virtuálně projít fakultu. „Online vysílání Dne otevřených dveří jsme připravili tak, aby si uchazeči o studium mohli vybrat bloky, které chtějí sledovat. V jejich rámci hovoříme jak o možnostech studia na fakultě, studijních směrech, ale věnujeme se i konkrétně přijímacímu řízení z matematiky a pohovoru z architektury. Prostor tu mají také stávající studenti, kteří mluví o svých zkušenostech jak se studiem, tak i s životem v Praze, bydlením nebo třeba s tím, co vše lze stíhat,“ popisuje akci prof. Karel Kabele, proděkan pro rozvoj a vnější vztahy Fakulty stavební ČVUT v Praze.

Letošní novinkou online Dne otevřených dveří bude rozhovor i se dvěma absolventy, takže si uchazeči budou moci udělat představu i o pestrosti uplatnění po absolutoriu. Ing. Martin Hrouda vystudoval obor Pozemní stavby, Ing. arch. et. Ing. Jiří Kotal je absolventem programů Budovy a prostředí a Architektura a urbanismus. Jejich společnou filozofií je propojení freestylových sportů s plánováním měst tak, aby vznikl co nejatraktivnější sociální prostor jak pro jezdce, tak i pro širší veřejnost.

Anketa

Pokud byste byl(a) sportovcem, měl(a) byste morální problém jet na olympiádu v Číně?

6%
92%
hlasovalo: 24412 lidí

Velký zájem v průběhu celého online vysílání se opět předpokládá o možnost pokládat naživo dotazy hostům ve vysílacím studiu. „Uchazeči si cení možnosti dostat prakticky ihned odpovědi na svoje otázky a ptají se hodně. Dotazy jsou přitom tematicky široké – od podmínek přijetí, prominutí přijímaček z matematiky, prací na pohovor z architektury přes ubytování, sportovní vyžití, nabídku jazyků až po studium v zahraničí či šíři uplatnění,“ říká prof. Zuzana Pešková, proděkanka pro pedagogickou činnost Fakulty stavební ČVUT.

Na webu stavarna.online se přitom již nyní mohou návštěvníci seznámit s předtočeným představením jednotlivých studijních programů a také se virtuálně podívat do mnoha fakultních prostor, celkem je tu k dispozici na 40 „pointů“. Trasu prohlídky si každý může zvolit sám podle toho, co ho zajímá.

Web bude v plné verzi fungovat i po Dni otevřených dveří, k dispozici bude i záznam z živé části Dne otevřených dveří. Pokud na sebe uchazeči uvedou kontakt, budou dostávat aktuální informace o přijímacím řízení a studiu, včetně informací souvisejících s epidemiologickými opatřeními. Více informaci najdete ZDE a ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. Podle Metodiky 2017+ je nejlepší českou technikou ve skupině hodnocených technických vysokých škol. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií). Studuje na něm přes 17 800 studentů. Pro akademický rok 2021/22 nabízí ČVUT svým studentům 227 akreditovaných studijních programů a z toho 94 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. Podle výsledků Metodiky 2017+ bylo ČVUT hodnoceno ve skupině pěti technických vysokých škol a obdrželo nejvyšší hodnocení stupněm A. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1673 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 403. místě a na 12. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural" je ČVUT mezi 151. – 200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201. – 250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201. až 250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 254. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems" je na 201. – 250. místě, v oblasti „Material Sciences“ na 301. až 350. místě, v oblasti „Mathematics“ na 351. až 400. místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 221. místě. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…