Zlínský kraj: Muzejníci kraje debatovali s ministrem kultury

11.09.2021 17:11 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 9. září proběhlo v Muzeu regionu Valašsko na zámku Vsetín řádné zasedání Zlínské krajské sekce asociace muzeí a galerií (AMG).

Zlínský kraj: Muzejníci kraje debatovali s ministrem kultury
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Zlínský kraj - logo

Jednání proběhlo za přítomnosti významných hostů: ministra kultury Lubomíra Zaorálka, radní Zlínského kraje za oblast školství a kultury Zuzany Fišerové, předsedkyně AMG ČR Ireny Chovančíkové, člena předsednictva českého výboru ICOM Jiřího Střechy, místostarostky města Valašské Meziříčí Yvony Wojaczkové, místostarosty města Vsetín Pavla Bartoně a dalších hostů z řad odborné i laické veřejnosti.

V průběhu jednání ministr kultury debatoval s členy asociace a odpovídal na jejich dotazy. „Řešila se připravovaná koncepce rozvoje muzejnictví a nového zákona o muzeích, dotační politika, financování vědy a výzkumu, postavení a problémy muzejní edukace. Rovněž se diskutovalo o problematice budoucího směřování muzeí a řešily se otázky definice muzea. Zástupce českého výboru ICOM Jiří Střecha informoval o přípravě generální konference ICOM, která se uskuteční v Praze, ve druhé polovině roku 2022,“ přiblížil předseda Zlínské krajské sekce AMG a ředitel Muzea regionu Valašsko Tomáš Vitásek.

Záštitu nad zasedáním převzala krajská radní Zuzana Fišerová. „Velmi oceňuji průběh tohoto setkání. Představitelé muzeí a galerií Zlínského kraje si mohli s ministrem kultury osobně pohovořit o aktuálních muzejních tématech. Z mého pohledu to bylo velmi přínosné,“ řekla Zuzana Fišerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…