Zlínský kraj: Radní podpořili téměř 80 kulturních akcí

20.03.2023 9:44 | Tisková zpráva

Konání celkem 78 kulturních akcí a aktivit podpořili částkou ve výši téměř 4 miliony korun radní Zlínského kraje. Nově byla z programu podpořena i klubová scéna, kraj tak rozšířil dotační program, aby k akcím tradičním přibyly i ty nové, které mohou přispět ke zpestření kulturního života v regionu. Další 4 miliony rozdělí kraj na akce konané v druhé polovině letošního roku.

Zlínský kraj: Radní podpořili téměř 80 kulturních akcí
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Zlínský kraj - logo

O rozdělení téměř 4 milionů korun na podporu klubové scény, kulturních akcí a aktivit rozhodla Rada Zlínského kraje, která schválila dotace na celkem 78 projektů z této oblasti. Dotace, jejímiž příjemci jsou města nebo obce, ještě musí schválit také krajské zastupitelstvo, jež zasedne 24. dubna.

„Jsem ráda, že se tak rychle podařilo Zlínskému kraji reagovat na problémy klubové scény. Aktualizovali jsme dotační titul, díky kterému umožníme klubům a organizátorům akcí, aby nabídli mladým lidem tzv. bezpečnou zábavu, spojenou s kvalitní hudební produkci bez žánrového omezení,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní pro kulturu a školství s tím, že v programu byla navýšená alokace na 8 milionů korun, která se projevila i v navýšení maximální výši dotace.  „Podpořili jsme kulturní akce, které už v našem kraji mají svoji tradici, ale i ty nové, u nichž lze očekávat, že přispějí k obohacení kulturního života lidí v našem regionu. Jedná se zatím o první kolo dotací z tohoto programu. Pro druhé kolo na akce, které se budou konat ve druhém pololetí letošního roku, máme v rozpočtu přichystány další 4 miliony korun,“ doplnila radní s tím, že jejich organizátoři budou moci žádosti o podporu podávat v termínu od 17. do 28. dubna.

V prvním kole bylo na Zlínský kraj doručeno celkem 92 žádostí, kterými se zabývali členové hodnotící komise a na základě přiděleného počtu bodů sestavili pořadí 78 úspěšných žádostí.

Mezi projekty, které byly podpořeny, patří například Elektrica Musica, Cyklus autorských čtení v Cinéma Cuvée, Divadelní festival ochotnických souborů Napajedla, Němetický countryfest, Festival dechových hudeb Maňasovy Sehradice, Týden kultury na Valašsku, Dny umění nevidomých ve Zlínském kraji, Hudební poklady kroměřížského zámku nebo Celostátní přehlídka školních dětských pěveckých sborů v Holešově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…